Vanwege de coronacrisis kwam het voetbal in de amateurreeksen en bij de jeugd stil te liggen. De crisiscel van de KBVB kwam samen om een herstart voor te bereiden. Het amateurvoetbal gaat er dit seizoen anders uitzien. Dat is het minste dat je kan zeggen

Slechts een handvol wedstrijden werden afgewerkt. Het nieuwe opzet: alle matchen van de heenronde spelen, waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt, en op basis van die stand de kampioen, stijgers en dalers aan te duiden.

Deze tijdelijke competitieformat geldt voor het veldvoetbal bij senioren mannen en vrouwen in het amateurvoetbal. De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021.

Het jeugdvoetbal zou in het weekend van 6 februari kunnen hervatten. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021.

Of dat een goede maatregel is of niet zal nog blijken, want wie een, slechte inloopperiode kende is nu de pineut. En vele voetballers zien met lede ogen de profclubs wel voetballen en hun spelers openlijk sollen met alle corona richtlijnen alsof ze god zijn. Net alsof kappers in hoofdberoep wel haar mogen knippen, maar die in bijberoep niet.

Vanwege de verlenging van de COVID-maatregelen voor het voetbal tot 15 januari 2021 zullen er in het amateurvoetbal ruim drie maanden geen wedstrijden plaatsgevonden hebben. Dat is langer dan normaal tussen twee competities in!