Haspengouw Markt opnieuw helemaal op en rond de Grote Markt

Algemeen

Omdat de beperking op het aantal marktkramen door de nationale veiligheidsraad werd opgeheven, zal de Haspengouw Markt vanaf zaterdag 11 juli opnieuw plaatsvinden op en rond de Grote Markt van Sint-Truiden. Het maximum aantal bezoekers blijft nog steeds beperkt en ook het éénrichtingsverkeer blijft behouden. Aan de marktkramers en de bezoekers wordt gevraagd om alle maatregelen goed op te volgen.

 “Nadat de Nationale Veiligheidsraad op 24 juni bekend maakte dat de beperking op het aantal marktkramen op wekelijkse markten opgeheven wordt, hebben we samen met onze marktleider en de Beroepsvereniging van Marktkramers onderzocht wat dat betekent voor onze Haspengouw Markt. We hebben beslist om de Haspengouw Markt weer helemaal op en rond de Grote Markt te laten plaatsvinden”, vertelt schepen van markten Jos Pierard.

Het maximum aantal personen dat mag worden toegelaten op de markt, bedraagt nog steeds 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. De toegang tot de markt wordt dan ook gemonitord door de gemeenschapswachten en onze politie. Zij zorgen ervoor dat het maximum toegelaten bezoekers niet overschreden wordt.

Om de circulatie en de sociale afstand tussen de bezoekers te kunnen verzekeren, wordt de zone van de traditionele Haspengouw Markt gevoelig uitgebreid. De marktkramen worden verspreid over de Grote Markt, de Diesterstraat, de Luikerstraat, het Minderbroedersplein en de Minderbroederstraat. Deze zones staan met elkaar in verbinding door middel van wandellussen in één wandelrichting.

De ingang van de Haspengouw Markt bevindt zich tussen de Onze-Lieve-Vrouwe kerk en het stadhuis en is te bereiken via de Diesterstraat en de Luikerstraat. Bezoekers kunnen de markt weer verlaten via de uitgang aan de Zoutsraat.

“De veiligheid garanderen voor bezoekers en marktkramers blijft onze prioriteit. Alle marktkramers en hun personeel zijn daarom verplicht om een mondmasker te dragen. De bezoekers zijn dit niet verplicht, maar we roepen wel op om dit te doen. Aan de in- en uitgangen van de markt voorzien we bovendien hygiënezuilen, waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten. We vragen ook aan elke bezoeker om zelf een boodschappentas mee te brengen en altijd de sociale afstand te bewaren”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

 

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Haspengouws fruit voor Belgische koning

Het is al decennia de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op het einde van de hardfruitoogst een korf appelen en peren aan de koninklijke familie aanbieden. Dat liep dit jaar wel wat anders. De diensten van de koning hadden dergelijke audiënties wegens …

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …