Haspengouw Markt opnieuw helemaal op en rond de Grote Markt

Algemeen
Omdat de beperking op het aantal marktkramen door de nationale veiligheidsraad werd opgeheven, zal de Haspengouw Markt vanaf zaterdag 11 juli opnieuw plaatsvinden op en rond de Grote Markt van Sint-Truiden. Het maximum aantal bezoekers blijft nog steeds beperkt en ook het éénrichtingsverkeer blijft behouden. Aan de marktkramers en de bezoekers wordt gevraagd om alle maatregelen goed op te volgen.

 “Nadat de Nationale Veiligheidsraad op 24 juni bekend maakte dat de beperking op het aantal marktkramen op wekelijkse markten opgeheven wordt, hebben we samen met onze marktleider en de Beroepsvereniging van Marktkramers onderzocht wat dat betekent voor onze Haspengouw Markt. We hebben beslist om de Haspengouw Markt weer helemaal op en rond de Grote Markt te laten plaatsvinden”, vertelt schepen van markten Jos Pierard.

Het maximum aantal personen dat mag worden toegelaten op de markt, bedraagt nog steeds 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. De toegang tot de markt wordt dan ook gemonitord door de gemeenschapswachten en onze politie. Zij zorgen ervoor dat het maximum toegelaten bezoekers niet overschreden wordt.

Om de circulatie en de sociale afstand tussen de bezoekers te kunnen verzekeren, wordt de zone van de traditionele Haspengouw Markt gevoelig uitgebreid. De marktkramen worden verspreid over de Grote Markt, de Diesterstraat, de Luikerstraat, het Minderbroedersplein en de Minderbroederstraat. Deze zones staan met elkaar in verbinding door middel van wandellussen in één wandelrichting.

De ingang van de Haspengouw Markt bevindt zich tussen de Onze-Lieve-Vrouwe kerk en het stadhuis en is te bereiken via de Diesterstraat en de Luikerstraat. Bezoekers kunnen de markt weer verlaten via de uitgang aan de Zoutsraat.

“De veiligheid garanderen voor bezoekers en marktkramers blijft onze prioriteit. Alle marktkramers en hun personeel zijn daarom verplicht om een mondmasker te dragen. De bezoekers zijn dit niet verplicht, maar we roepen wel op om dit te doen. Aan de in- en uitgangen van de markt voorzien we bovendien hygiënezuilen, waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten. We vragen ook aan elke bezoeker om zelf een boodschappentas mee te brengen en altijd de sociale afstand te bewaren”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

 

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zou jij een goeie brandweerman of -vrouw zijn?

De brandweer van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar enthousiaste mensen die brandweerman of -vrouw willen worden. De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is zijn op zoek naar een brandweerman of brandweervrouw in beroepsstatuut. Omdat het gaat om een opleidingsplaats, kan je in deze functie als brandweerman of -vrouw flexibel ingezet …

Algemeen
Hittemaatregelen in Gingelom

Wegens de extreem hoge temperaturen werd besloten om de openingsuren van het gemeentelijke sorteerpark aan te passen en wordt het Park van de Vriendschap gesloten in Gingelom. Deze week zal het sorteerpark doorlopend open zijn van 7u00 tot 14u00. Buiten deze uren is het sorteerpark gesloten. Ook de avondopening op …

Algemeen
Politie Hasselt stelt 36 corona-pv’s op

Afgelopen weekend stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad 36 processen-verbaal op voor het overtreden van de coronamaatregelen. In de meeste gevallen ging het over het niet dragen van het mondmasker. Op drie dagen tijd werden er 35 pv’s opgesteld voor het niet-dragen van het mondmasker. 24 boetes werden uitgeschreven in …

%d bloggers liken dit: