Hasselaren zijn hun baken kwijt

Dit willen we u niet onthouden, oud-gouverneur Herman Reynders lucht zijn hart bij het dreigende faillissement van Recor.

“Triest nieuws. Meubelfabrikant Recor uit Hasselt vindt geen overnemer en stevent af op een faillissement. Meer dan 160 medewerkers lopen het risico hun job te verliezen.
Recor Hasselt. Dé Recor voor de Hasselaren. Een bedrijf dat al 70 jaar actief is, al heel lang op dezelfde zichtbare locatie aan de Sint-Truidersteenweg. Voor iedere passant een baken op de autosnelweg. Voor de Hasselaren en zeker voor de Runkstenaren nog iets meer, de Recor zien, was thuiskomen. Hoe dikwijls heb ik er zelf naar zitten uitkijken. Waar je ook was geweest, naar Lummen of naar Spanje, wanneer je bij het thuiskomen de bekende lichtreclame van de Recor zag, was je thuis. Ben je thuis, want die lichtreclame is er nog altijd en een mens moet blijven hopen.
De Recor was, is een bedrijf van Hasselt. Net als Philips dat vroeger was. Een beetje van ons. Je kent heel wat mensen die er werken. En de eigenaar zit af en toe naast je bij de kapper. Maar in tegenstelling tot het lichtbaken boven op het bedrijf, was Recor zelf weinig zichtbaar. Iedereen wist dat er meubels gemaakt werden maar welk soort meubels en voor wie die gemaakt werden, was weinig geweten. Recor verkocht immers niet aan particulieren maar aan de groothandel zoals dat heet. Je hebt nooit aan de Sint-Truidersteenweg een salon kunnen kopen. Maar wellicht heb je, zonder het te weten, in een zetel gezeten die in Runkst was gemaakt. Zonder twijfel zat die ook goed. Maar mensen kopen dat soort kwaliteitsmeubels alsmaar minder. Alle omschakelingen en veranderingen van de voorbije jaren hebben bij Recor uiteindelijk en spijtig genoeg tot niets geleid.
Laat ons toch blijven hopen dat er voor het bedrijf nog een overnemer gevonden wordt. Anders verdwijnt er alweer een lokaal maakbedrijf. En verliezen vele mensen hun job. En dat is eigenlijk nog het ergste. Wij verliezen dat bekende baken op de autostrade maar zonder overnemer verliezen 160 mensen hun job.
Thuiskomen zal dan niet meer hetzelfde zijn. Zelfs al is er ondertussen dat nieuwe baken van Ikea. Kan het nog symbolischer?”

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vlaamse maatregelen gelden vanaf deze nacht om 24.00 uur

De nieuwe Vlaamse maatregelen om het coronavirus te bestrijden gaan vroeger in voege. Eerst was gezegd dat ze pas vanaf vrijdag in voege zouden treden, maar dat wordt nu vandaag woensdag om middernacht. Dat de Vlaamse maatregelen vroeger kunnen ingaan heeft te maken met de verandering van een federaal ministerieel …

Algemeen
Het gaat toch niks met het winteruur te maken hebben, al die inbraken?

De politie meldt ons weer een hele reeks accidenten en diefstallen. VERKEERSONGEVALLEN stoffelijke schade Sint-Truiden, Vliegveldlaan op vrijdag 23 oktober 2020 om 07.45 uur Aanrijding tussen personenvoertuig en bus Gingelom, Kustrijkstraat op vrijdag 23 oktober 2020 om 11.18 uur Aanrijding verlichtingspaal Sint-Truiden, Tongersesteenweg op zaterdag 24 oktober 2020 om 11.42 …

Algemeen
De babyboxen komen eraan!

Dit jaar hebben de baby’s, geboren tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020 pech. Corona zorgde ervoor dat ze op 1 mei niet uitgenodigd werden op het stadhuis voor een glas en een babybox. “Nochtans, de inhoud van deze babybox is niet mis. Gij wordt samengesteld voor verschillende bedrijven …

%d bloggers liken dit: