Met een volledig vernieuwd bezoekersonthaal en twee nieuwe ‘Smaakmakers Spraakmakers’ is Visit Hasselt klaar voor een nieuwe topzomer. De inspiratiebrochures liggen er al te blinken. Het ‘open-toerisme-huis’ wordt ongetwijfeld een publiekstrekker, zelfs voor wie in Hasselt geboren en getogen is. 

Het bezoekersonthaal dat ligt aan de Maastrichterstraat, midden in het kloppende hart van Hasselt, wordt omgedoopt tot ‘open-toerisme-huis’. Het ontwerp komt van het internationaal gerenommeerd designbureau Creneau dat zijn hoofdkantoor in Hasselt heeft. De ontwerpers schonken veel aandacht aan sfeer en gezelligheid door een huiselijke sfeer te creëren.  De kleine balies zorgen voor een meer individueel contact met de bezoekers. Het interieur is gericht op inspireren en snuisteren. Het nieuwe onthaal is bovendien opvallend zichtbaar in het straatbeeld doordat er veel met licht gewerkt werd. Zo ontstaat er een transparante uitstraling die uitnodigend werkt.

Daarnaast komen er twee nieuwe ‘Smaakmakers Spraakmakers’, vernieuwde inspiratiebrochures en andere nieuwe toeristische invalshoeken. De inspiratiebrochures ‘Meet in Hasselt’ en ‘Visit Hasselt’, de HasPas en de website kregen een Engelstalige versie. Tenslotte bouwt de stad Hasselt haar (elektrische) fietsverhuur verder uit.