Onmiddellijk na de lockdown-periode, werd er door de stad Sint-Truiden een budget van €150.000 vrijgemaakt voor een WelkomTerugBon-actie om shoppers opnieuw welkom te heten in het stadscentrum. € 750.000 van de klanten plus 20% van de stad zorgt voor een economische impuls van € 900.000

Die economische shock was nodig. Veel winkels hadden een uitgebreide collectie aangekocht voor de zomer van 2020. Het stond immers in de sterren geschreven dat dit met veel huwelijken en festiviteiten een echt topseizoen zou worden voor de retail.
Als winkels dan plots twee maanden moeten sluiten en zo goed als alle activiteiten geschrapt worden, dreigt voor veel winkels een economische ramp. Met het invoeren van de WelkomTerugBon zijn we er toch in geslaagd om de mensen opnieuw een motivatie te geven om snel weer te komen winkelen en het aankopen van nieuwe kledij, niet langer uit te stellen”, vertelt Schepen van Lokale Economie, Jos Pierard.

“Met groot succes zo blijkt, want al meer dan 3000 mensen maakten gebruik van de actie en kochten een WelkomTerugBon. Daarmee is het voorziene budget ook bijna volledig opgebruikt. Wie nog een Welkom Terug Bon wil aankopen, kan dus best snel surfen naar 3800Online.be. De Welkom Terug Bon blijft geldig tot 30 juni”, besluit Marijn Ghys, manager van Shop & The City.

Wil je dus nog genieten van deze korting, is het een kwestie van rap te zijn.