Zondag 13 september om 16.00 speelt STVV zijn eerste match “met publiek”. Dat publiek zal bestaan uit lokale abonnees, en zij zullen coronaproof de wedstrijd kunnen bijwonen. Waarom STVV echter het aantal op 1600 houdt, jongleert Standaard met 10.000 toeschouwers. Over hoe dat kan, vind je nergens informatie. Of is er aan de andere kant van de taalgrens geen corona? Het zal in elk geval een vreemd beeld zijn van de tribunes. We geven u alleszins al een voorsmaakje, zonder supporters. En die mogen niet gaan zitten op een zitje met een bolletje.

Maar nog prangerder dan de vraag over volk of geen volk, is de vraag over goed voetbal of het ersatz spel dat de voorbije matchen op de mat werd getoverd. Want zelfs tijdens de interlandstop was het windstil in het Kanariekamp. En hoorden we niks van de beloofde versterking. Even was er sprake van een speler van Waasland- Beveren. Caufriez werd aangeboden in Haspengouw, waar ze zeker heil zien in zijn kwaliteiten. Maar op de website van STVV was er om 17.00 uur nog niks over een akkoord te vinden.

Takehiro Tomiyasu kan STVV dan weer voor de tweede keer een enorme smak geld opleveren. Een jaar geleden bracht hij de club al negen miljoen euro op door zijn transfer naar Bologna. En in dat jaartje Italië heeft hij enorm veel indruk weten te maken. Zoveel dat er alweer een nieuwe miljoenentransfer op het programma staat. The Sun weet dat zowel Newcastle als West Ham vechten om de diensten van de Japanner. Tomiyasu zou Bologna zo’n 25 miljoen euro moeten opleveren. Een enorm bedrag, waar ook STVV nog van mee profiteert. Zij hebben namelijk een doorverkooppercentage afgedwongen op de volgende transfer van de Japanse international.