WEERSVERWACHTING voor HASPENGOUW –

Dinsdag wordt een dag met een afwisselende mix van zware bewolking met soms buien en dan weer een streepje zon. De losse buien zullen her en der verspreid opduiken, maar de kans op droge perioden ligt aanzienlijk hoger dan gisteren. Het wordt deze namiddag 20 graden in Haspengouw. In de nacht naar woensdag gaat het regenen bij zo’n 15 graden.

NIEUWS uit onze regio – TruiensNieuws = Helemaal Haspengouw

In Sint-Truiden wordt er nog nagekaart over de eerste wedstrijd van de Kanaries in de Jupiler Pro League. STVV trapte haar jubileumseizoen af met winst tegen Standard. De trouwe supporters van STVV reageren trots en zeer tevreden omdat er vier Limburgers in het basiselftal stonden opgesteld, én erg goed speelden. Het is als van 2012 geleden dat de jongeren die vanuit de club zelf komen met zoveel waren en het zo goed hebben gedaan.

Landbouwers uit Geetbets, Zoutleeuw en Herk-de-Stad maken zich zorgen over de plannen die Natuurpunt heeft met het natuurgebied Aronst Hoek in de vallei van de Grote Gete. Natuurpunt heeft voor dat gebied een natuurbeheerplan opgemaakt, maar de landbouwers vrezen dat ze landbouwgrond zullen verliezen als dat plan wordt doorgevoerd.

Het gemeentebestuur van Heers en de vzw Met Lege Handen organiseren nu zondag een familiedag in zaal De Bammerd. Dan worden er de sterrenkindjes herdacht. Ouders en familieleden die een baby verloren kunnen er terecht op een familiedag voor lotgenoten. Het is de zelfhulpgroep Met Lege Handen die het initiatief op poten zet. Iedereen is er welkom van 13 tot 17 uur in de Paardskerkhofstraat 20 in Heers. Op voorhand inschrijven kan via 011 48 01 17.

Zondag 6 augustus kunnen boekenliefhebbers van 10 tot 18 uur terecht in het Begijnhof van Tongeren voor de 25ste internationale boekenmarkt. 50 standhouders uit Vlaanderen en Nederland stellen er een kraam met hun beste boeken op. De straatjes van het Begijnhof bieden plaatsen aan 50 gerenommeerde antiquaren, boekhandelaren en liefhebbers. De boekenmarkt is erg gekend in onze regio.

ACTIVITEITENKALENDER / LOKALE INITIATIEVEN

Sint-Truiden – De Boddelkeir. Dat is gratis openluchttheater van Truienaren die in het plat sinttruiens humor brengen over lokale gebeurtenissen, met focus op de politiek. De inkom is gratis maar je moet wel zelf je stoeltje meebrengen. Op 1 augustus in Kortenbos, Kortenbosstraat 161 *** 2 augustus: Chiro Sint-Marten, Breendonkstraat *** 3 augustus: De Kajaan *** 4 augustus: Zaal De Kring in Zoutleeuw *** 5 augustus: Begijnhof *** 6 augustus: Hoeve Boonen, R. Schrijversstraat 47

Muzikanten uit de Oekraïense steden Odessa en Kiev zullen op zaterdag 5 augustus in Sint-Truiden een vredeswake opluisteren met hun instrumenten. De muzikanten willen met hun muziek stil staan bij het onnoemelijke leed dat zich afspeelt in hun land. Alle Truienaren zijn uitgenodigd op de Vredeswake in de tuin van het klooster van de Minderbroeders.