Nieuws in ‘t kort – maandag 31 juli 2023

WEERSVERWACHTING voor HASPENGOUW –

Vandaag wordt het een zwaarbewolkte en winderige dag. Dit kil en miezerig weertje met perioden van regen of motregen doet ons al denken aan de herfst. Ook het kwik is niet enthousiast en strandt op 19 à 20 graden. De rukwinden kunnen oplopen tot 50 km/u.

NIEUWS –

Zaterdagmiddag is een buschauffeur van De Lijn omgekomen bij een ongeval op de Nieuwe Steenweg in Heers. Er zaten geen passagiers op de bus. De man kreeg tijdens de rit een hartaanval en raakte van de weg. Daarbij kwam hij met zijn bus frontaal op een boom terecht. De chauffeur uit Gingelom werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Hasselt gebracht waar hij overleed.

De Facebookpagina van TruiensNieuws werd zaterdag door onbekenden nagemaakt om mensen te lokken en hun gegevens te ontfutselen. Verschillende lezers kregen bericht dat ze vrijkaarten voor de openingswedstrijd STVV-Standard kregen als ze klikten op een link. “We zijn niet gehackt maar de valse pagina is duidelijk een geval van spoofing”, klinkt het bij de redactie.

Het Truiense communicatiebureau Idearté heeft zich met een advertentie voor Pleegzorg Vlaanderen bij de beste 20 geplaatst in de wedstrijd ‘De Standaard Solidariteitsprijs’. In september wordt er uit de 20 finalisten een winnaar gekozen. Die krijgt gratis twee paginagrote advertenties in de krant.

De felle regenbuien van zaterdagmiddag gingen hier en daar gepaard met onweer en lokaal regende het erg hard. De buien trokken van west naar oost. Zo kwam de Steenweg in Alken een tijdje blank te staan.

ACTIVITEITENKALENDER / LOKALE INITIATIEVEN

De Boddelkeir. Dat is gratis openluchttheater van Truienaren die in het plat sinttruiens humor brengen over lokale gebeurtenissen, met focus op de politiek. De inkom is gratis maar je moet wel zelf je stoeltje meebrengen. Op 1 augustus in Kortenbos, Kortenbosstraat 161 *** 2 augustus: Chiro Sint-Marten, Breendonkstraat *** 3 augustus: De Kajaan *** 4 augustus: Zaal De Kring in Zoutleeuw *** 5 augustus: Begijnhof *** 6 augustus: Hoeve Boonen, R. Schrijversstraat 47

Muzikanten uit de Oekraïense steden Odessa en Kiev zullen op zaterdag 5 augustus in Sint-Truiden een vredeswake opluisteren met hun instrumenten. De muzikanten willen met hun muziek stil staan bij het onnoemelijke leed dat zich afspeelt in hun land. Alle Truienaren zijn uitgenodigd op de Vredeswake in de tuin van het klooster van de Minderbroeders.