Herinrichting Groenmarkt : openstelling deel Diesterstraat

Algemeen

Om de bereikbaarheid binnen de werfzone te maximaliseren zal het deel van de Diesterstraat, vanaf de Abdijstraat naar de Zoutstraat, op vrijdag 19 juni 2020 opnieuw opengesteld worden voor gemotoriseerd verkeer.

Definitieve verkeerssituatie Diesterstraat en Groenmarkt
Parkeren in de Diesterstraat en op de groenmarkt zal vanaf vrijdag 19 juni 2020 enkel kunnen op de afgebakende parkeerplaatsen, gelegen langs de rijweg.

In de Diesterstraat bevinden zicht twee betalende parkeerplaatsen en vier shop & go plaatsen. Op de Groenmarkt zijn er zeven shop & go plaatsen beschikbaar. Door de huidige veiligheidsmaatregelen zijn de parkeerplaatsen ter hoogte van de afgebakende terraszones momenteel niet beschikbaar. De nodige signalisatie zal duidelijk maken waar deze parkeerplaatsen zich bevinden.
Buiten de aangeduide parkeerplaatsen mag er in Diesterstraat, Meinstraat en Groenmarkt niet geparkeerd of gestationeerd worden.

Gewijzigde rijrichting Beekstraat
Tegelijkertijd zal ook het gedeelte van de Beekstraat, tussen de Zoutstraat en Diesterstraat, opnieuw toegankelijk zijn.
Let op! De rijrichting van de Beekstraat, tussen de Zoutstraat en de Diesterstraat wijzigt! Vanaf dan zal je enkel nog vanaf de Diesterstraat naar de Zoutstraat kunnen rijden.

Punctuele herstellingen
De opengestelde zone maakt, tot en met het einde van de werkzaamheden, nog steeds deel uit van de werf. Dit betekent dat afwerkingen van details en plaatselijke herstellingen mogelijk nog uitgevoerd worden in deze zone.
Vlak voor het bouwverlof brengen we een laatste stand van zaken over de afwerking van de Groenmarkt.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Haspengouws fruit voor Belgische koning

Het is al decennia de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op het einde van de hardfruitoogst een korf appelen en peren aan de koninklijke familie aanbieden. Dat liep dit jaar wel wat anders. De diensten van de koning hadden dergelijke audiënties wegens …

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …