”Het droneboek”, een droomboek over drones van kolonel-vlieger André Jansens

Algemeen

De drone is een begrip geworden dat in vele gedaanten en onder diverse namen de aandacht opeist. Naast de aanvankelijk vooral militaire toepassingen van het onbemande vliegtuig worden inmiddels vele andere mogelijkheden van de drone ontwikkeld.

Het traject van het onbemande luchtvaartuig tijdens vijandelijkheden, dat al meer dan een eeuw geleden begon, is vrijwel onbekend. De drone heeft vanaf de eeuwwisseling tijdens lokale conflicten een doorbraak geforceerd. De technologische vooruitgang blijft enorme mogelijkheden bieden. De burgerlijke toepassingen van de drone worden almaar uitgebreider ingezet in steeds meer aspecten van de samenleving. Het verhaal van de drone zit vol verrassingen. Zijn toekomst wordt met de dag nog boeiender. Dankzij een haast onuitputtelijk arsenaal aan bronnen plaatst de auteur de wereld van de drones in een uniek daglicht.

De auteur van “Het Droneboek” is André Jansens is voormalig piloot van de Belgische Luchtmacht. Hij vloog achtereenvolgens Thunderstreak, Mirage en F-16 en was actief als vlieginstructeur. Als Kolonel-Vlieger-Stafbrevethouder was hij korpsoverste van de basis in Kleine Brogel. Eerder publiceerde hij 60 jaar vliegen in Weelde, waarin hij de historiek schetst van het militaire vliegveld van zijn geboortedorp.

Kenmerken: 730 bladzijden met ruim 460 foto’s en illustraties. Soft cover. In het Nederlands.

Aankoop: De aankoopprijs via drekedrone@gmail.com en in DronePort Sint-Truiden bedraagt € 67. Het boek is ook beschikbaar in de webwinkel van de uitgever Gompel&Svacina en in de fysieke en digitale boekhandel in België en Nederland.

Eenmalig lanceeraanbod: Bij bestelling en betaling, ten laatste op 30 september bedraagt, de kostprijs per exemplaar exclusief verzending € 62. Bestelling tijdens lanceeraanbod is enkel mogelijk langs drekedrone@gmail.com.

Praktisch: Gelieve bij elke bestelling te willen vermelden: afhaling in DronePort of je leveringsadres. Verzendingskosten in België met thuislevering bedragen € 9. Verzendingskosten naar Nederland met thuislevering bedragen € 11. Betaling van het boek + eventuele verzendingskosten op naam van Dreke Drone IBAN BE57 0018 8881 6635.

Beschikbaarheid: Thuislevering of aankoop/afhaling in DronePort vanaf begin september 2020.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

Algemeen
20 spelers positief bij Moeskroen: match tegen STVV wordt uitgesteld

Het is zo goed als zeker, tenzij er in Moeskroen massaal naar Lourdes, Famima, Banneux en Scherpenheuvel getrokken wordt in de hoop op een mirakel: Moeskroen-STVV van zondag 1 november om 16.00 uur zal niet doorgaan. Na de 13 positieve coronatests van vorige week, zijn er gisteren nog eens 7 …

Algemeen
Rode Kruis Sint-Truiden breidt wagenpark uit met uw steun

Tuta tuta, heb je het al gehoord? Rode Kruis Sint-Truiden heeft een nieuw wagenpark. Dit wil zeggen dat we niet enkel een nieuwe ziekenwagen, maar ook een nieuwe minibus hebben aangekocht. Dit was nodig omdat de vorige wagens verouderd waren. Dankzij onze vrijwilligers konden we dit project waar maken, zij …

%d bloggers liken dit: