Het worden drukke dagen voor de Animal Rescue Service, vooral omdat ook de lente begint te werken op de dieren.
De laatste tijd komen veel reeën in de problemen en 90% zijn bokken.. Ze worden volop verdreven door de dames die stilaan aan het eind van hun dracht komen. Helaas komen ze daardoor regelmatig vast in een tuin of worden ze aangereden. In Wellen en Alken konden we een ree uit een tuin bevrijden.. In Sint-Truiden, Leuven, Tielt-Winge en Hoepertingen werden reeën aangereden en ze overleefden de klap helaas niet.
Momenteel is het ook de nestperiode van verschillende vogels. Zo komen we bijna dagelijks op plaatsen om vogels uit een schoorsteen te halen. Dit was het geval in Tongeren, Sint-Truiden, Alken, Wellen en Hasselt. In de meeste gevallen konden we rekenen op de hulp van de brandweer om ons veilig tot boven te brengen met de ladderwagen. De meeste vogels konden ook meteen weer vrijgelaten worden. Het ging om kauwen, bosduiven en een spreeuw.
De politie van Haacht contacteerde ons in de late uurtjes via de noodcentrale 101 voor 3 schapen die in Haacht net langs de spoorweg zaten. Ze hadden blijkbaar al de hele dag voor onrust gezorgd en creëerden gevaarlijke situaties. Gelukkig konden we ze met behulp van de 2 agenten en 4 medewerkers snel en veilig in de netten krijgen. Na 3 dagen hebben de eigenaars zich gemeld en konden ze weer veilig naar huis.
In Borgloon konden we dan weer een schaap vangen dat de straat onveilig maakte en mensen aanviel.. Deze ram werd vlot ingeladen en werd kort erna ook door de eigenaars opgehaald.
Ook de eerste jonge dieren zijn er! Een jonge eekhoorn kwam ten val uit een boom in Leuven en in Heers werd een nest merels gevonden met het verwijderen van struiken. Ze werden veilig overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.