We mogen jullie trots vertellen dat we een akkoord hebben met de Gemeente Gingelom, meldt de Animal Rescue Service.

Ook hier zullen wij nu de kadavers ophalen om zo de gemeentediensten en brandweer te ontlasten van deze taak. Als u een overleden dier op de openbare weg tegenkomt kan u ons altijd contacteren via 0499/899.899. Zo kunnen wij het dier zo snel mogelijk ophalen. Aangereden honden en katten zullen altijd nagekeken worden op een chip om zo hopelijk een eigenaar te vinden. Dit zijn geen fijne telefoontjes maar zo willen we iedereen wel een afsluiting geven van soms een lange zoektocht of onzekerheid over hun huisdier!

Vergeet niet dat je ook lid kan worden van onze vereniging om ons steunen! Voor 10€ per jaar krijg je tweemaal per jaar een ledenboekje om op de hoogte te blijven van onze werking en nieuwigheden! Lid worden doen je door een storting van €10 te doen op BE17 0018 7087 9921 met in de mededeling lidgeld + naam + adres.

Ondertussen was er buitenlands bezoek bij Punch in Sint-Truiden. ARS kreeg  een telefoontje van een medewerkster van de Punch fabriek in Sint-Truiden. Zij had tijdens haar ochtendshift een nieuwe collega ontdekt die waarschijnlijk stiekem meekwam met een vracht uit Azië. Punchie, zo werd hij gedoopt, was razend snel en probeerde natuurlijk alles om te ontsnappen. Maar ze kreeg hem veilig gevangen en kon hem in een doosje mee naar huis nemen waar we hem gingen oppikken.
Punchie blijkt een huisgekko te zijn! De Hemidactylus familie (huisgekko’s) bestaat uit een 150-tal ondersoorten. Dus welke exacte soort het is zal moeilijk te bepalen zijn aangezien dit zeer regio gebonden is en we niet weten uit welk transport hij juist kwam. “We hebben hem de vraag wel gesteld, maar de communicatie liep niet echt vlotjes. Lokale accenten enzovoort…..”, schertst de ARS-medewerker.
Punchie zit nu veilig in het Natuurhulpcentrum waar hij de nodige zorgen krijgt!