Hoeve de Brieser, een viersterren B&B in Mettekoven (foto De Brieser)

Algemeen

Hoeve de Brieser ligt in Heers (Mettekoven), op 27 km van Luik en 15 km van Sint-Truiden, en biedt de logé een zwembad, een binnenzwembad, een fitnessruimte en gratis WiFi. De accommodatie beschikt over een hot tub. Vier sterren, volgens Toerisme Limburg.

Valère Hustings (65) en Marc Meers (48) openden de grote poort van hun nieuwe vakantiehoeve. Om die enkele dagen later direct weer te sluiten toen de lockdown inging”, glimlachen ze. “Sinds 8 juni zijn we weer open en zien we de boekingen stilaan binnenstromen. We hopen dat iedereen op vakantie gaat in eigen land.” Valère Hustings is/was aannemer van beroep, heeft dan ook kosten noch moeite gespaard. “Ik heb deze hoeve twintig jaar geleden aangekocht, op dat moment was die redelijk in verval en waren er grote verbouwingen nodig. Uiteindelijk hebben we, stap voor stap, bijna alles verbouwd en zijn enkel de buitenmuren blijven staan. Nu ik 65 ben, is het werk af”, besluit Hustings.

Elke accommodatie is voorzien van een bank, een zithoek, een flatscreen-tv met kabelzenders, een goed uitgeruste kitchenette met een eethoek en een eigen badkamer met een haardroger. U kunt ook gebruikmaken van een magnetron, een koelkast, een kookplaat, een waterkoker en een koffiezetapparaat.

De bed & breakfast biedt een buffet of een Amerikaans ontbijt.

U kunt genieten van ontspannende momenten in het spa- en wellnesscentrum met sauna en hot tub of in de tuin.

Gasten van Hoeve de Brieser kunnen gebruikmaken van een terras. In het mooie Haspengouw met zijn weelderige bloesems ligt het rustige dorpje Mettekoven met tal van fiets- en wandelpaden kunt u rusting genieten van onze gezellige vakantiehoeve. Ook de Vespa-route loopt door ons dorpje. Voor paardenliefhebbers zijn er ook mooie rustige wandelpaden en stallen voorzien.

Volgens het ter plaatse uitgevoerde bezoek van Toerisme Limburg, komt ons gastenverblijf in aanmerking voor een 4-sterrenquotering. Omwille van de Corona-crisis is dit administratief nog niet bevestigd.

Info? https://www.hoevedebrieser.be/

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: