De stad Sint-Truiden wil jonge kunstenaars uit de streek de kans geven om hun talenten ten volle te ontwikkelen. Cultuurcentrum de Bogaard stelt daarom in juli en augustus een atelierruimte ter beschikking aan jong talent op het hoogste verdiep van het gebouw. In juli neemt Liesbeth Collin, studente fotografie aan campus Narafi in Brussel, haar intrek in de atelierruimte en tovert deze om tot fotostudio.

“Ik heb de atelierruimte, die cultuurcentrum de Bogaard mij ter beschikking heeft gesteld in juli, ingericht als fotostudio. Voor mijn studies fotografie wil ik volgend jaar graag stage lopen bij een modefotograaf en daarvoor wil ik mijn portfolio in modefotografie uitbreiden voor het einde van de zomer. De atelierruimte in cultuurcentrum de Bogaard is voor mij een grote hulp omdat ik in mijn eigen tijdelijke studio mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Momenteel probeer ik zelf ook kledij te ontwerpen die binnen mijn concept past en deze wil ik dan ook graag in beeld brengen.” zegt Liesbeth.

“Met dit project willen we jonge Truiense kunstenaars enthousiasmeren en de kans bieden om hun talent te ontplooien. Liesbeth gebruikt de ter beschikking gestelde ruimte in het cultuurcentrum in juli als fotostudio. Ook voor augustus kunnen jongeren zich nog kandidaat stellen om hun project uit te bouwen in de atelierruimte. We kijken alvast uit naar de creatieve ideeën die voor augustus ingestuurd zullen worden.” zegt schepen van Cultuur Johan Mas.

“Onze stad is rijk aan kunstenaars. Na de zomer zal cultuurcentrum de Bogaard een toonmoment organiseren om de resultaten van de deelnemers te exposeren. Zo kunnen de Truienaars talent uit eigen stad ontdekken.” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Jonge beeldende kunstenaars tussen de 15 en 26 jaar kunnen zich ook voor de maand augustus nog kandidaat stellen voor een tijdelijke residentie in cultuurcentrum de Bogaard. Hiervoor stuur je voor maandag 20 juli een mail naar uitbalie@sint-truiden.be met je portfolio en een korte uitleg van waaraan je tijdens je residentie graag zou werken. Gedurende de week na de deadline laten we je weten of je geselecteerd bent.