Jonge kunstenaars krijgen tijdelijke atelierruimte

Algemeen

 

De stad Sint-Truiden wil jonge kunstenaars uit de streek de kans geven om hun talenten ten volle te ontwikkelen. Cultuurcentrum de Bogaard stelt daarom in juli en augustus een atelierruimte ter beschikking aan jong talent op het hoogste verdiep van het gebouw. In juli neemt Liesbeth Collin, studente fotografie aan campus Narafi in Brussel, haar intrek in de atelierruimte en tovert deze om tot fotostudio.

“Ik heb de atelierruimte, die cultuurcentrum de Bogaard mij ter beschikking heeft gesteld in juli, ingericht als fotostudio. Voor mijn studies fotografie wil ik volgend jaar graag stage lopen bij een modefotograaf en daarvoor wil ik mijn portfolio in modefotografie uitbreiden voor het einde van de zomer. De atelierruimte in cultuurcentrum de Bogaard is voor mij een grote hulp omdat ik in mijn eigen tijdelijke studio mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Momenteel probeer ik zelf ook kledij te ontwerpen die binnen mijn concept past en deze wil ik dan ook graag in beeld brengen.” zegt Liesbeth.

“Met dit project willen we jonge Truiense kunstenaars enthousiasmeren en de kans bieden om hun talent te ontplooien. Liesbeth gebruikt de ter beschikking gestelde ruimte in het cultuurcentrum in juli als fotostudio. Ook voor augustus kunnen jongeren zich nog kandidaat stellen om hun project uit te bouwen in de atelierruimte. We kijken alvast uit naar de creatieve ideeën die voor augustus ingestuurd zullen worden.” zegt schepen van Cultuur Johan Mas.

“Onze stad is rijk aan kunstenaars. Na de zomer zal cultuurcentrum de Bogaard een toonmoment organiseren om de resultaten van de deelnemers te exposeren. Zo kunnen de Truienaars talent uit eigen stad ontdekken.” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Jonge beeldende kunstenaars tussen de 15 en 26 jaar kunnen zich ook voor de maand augustus nog kandidaat stellen voor een tijdelijke residentie in cultuurcentrum de Bogaard. Hiervoor stuur je voor maandag 20 juli een mail naar uitbalie@sint-truiden.be met je portfolio en een korte uitleg van waaraan je tijdens je residentie graag zou werken. Gedurende de week na de deadline laten we je weten of je geselecteerd bent.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

Algemeen
Koen Vanmechelen valt in de prijzen met tentoonstelling in Venetië

Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen cureert samen met de Franse Nadja Romain in Venetië een expo met 64 uitsluitend vrouwelijke kunstenaars. De expo is vandaag ook in de prijzen gevallen. Via ‘UNBREAKABLE: Women in Glass’ onderzoeken de 64 kunstenaressen de onbreekbare fragiliteit van een nieuwe samenleving die verrijst uit het puin …

Algemeen
Weer bijna 1.000 besmettingen erbij!

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636,3. Dat is een stijging met liefst 38 procent tegenover de week voordien. Het gemiddelde aantal besmettingen komt daarmee ook opnieuw boven de 600 gemiddeld per dag. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online …

%d bloggers liken dit: