Zieken op intensieve nemen af met 5% per dag.

Algemeen

Op vrijdag 22 mei werden 299 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 213 in Vlaanderen, 66 in Wallonië en 20 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 56 810.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 388 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 34 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 259 patiënten, dat is een verdere daling met 9 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 155 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 32 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 237 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 25 in de voorbije 24 uur. Van die 25 overleden 15 mensen in het ziekenhuis en 10 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 90% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 237 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,2% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (24%) als vermoede (76%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Reveil, sfeer op de 4 kerkhoven van Nieuwerkerken op 1 november

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door ingetogen concerten te organiseren op de begraafplaatsen op 1 november. Nieuwerkerken organiseert Reveil onmiddellijk na de gebedswake van 15 uur zodat mensen aansluitend kunnen genieten (dus niet op het standaarduur).   Omwille van …

Algemeen
Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering. Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom …

Algemeen
1
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …