Bob Claes, die jaren in Luik werkte en er een hechte vrienden- en kennissenkring heeft opgebouwd, en zijn vrouw Queenie zetten een privaat initiatief op om de mensen in het getroffen gebied te helpen.

Blijkt dat de allergrootste nood op dit ogenblik voor de overlevenden het eten is: geen gas, geen elektriciteit, geen drinkwater … dan wordt koken moeilijk. Hier is hun boodschap en hun oproep om te doneren.

Zoals de meeste mensen weten heb ik verschillende jaren in Luik gewerkt, vele kennissen en  vriendschappen zijn er opgebouwd. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben dan ook een diepe indruk nagelaten en de schrijnende verhalen laten niemand onberoerd. We vroegen ons dus af hoe we konden helpen en vele mensen, vrienden, ouders van de crèche van mijn vrouw Queenie vroegen hoe ze nuttige hulp tot in Luik konden krijgen.

Ons plan :

  1. We hebben de mensen van Delimeal gecontacteerd die (opwarmbare) kant en klare  maaltijden, soepen etc. bereiden – iets waar grote nood aan is tussen het puinruimen door. Ze  stellen maaltijden ter beschikking aan +/- €4 / maaltijd.
  2. We hebben een rekeningnummer geopend waarop mensen een bijdrage kunnen storten:  BE 19 1431 1639 1112 (BNP-Fintro)
  3. De som die we ophalen tot zondag middernacht (25 juli) zal integraal besteed worden aan de aankoop van deze maaltijden (de rekening wordt daarna afgesloten). Vervoer en helpende handen zijn gratis en ter beschikking (wie wil helpen laat iets weten! letshelp@outlook.fr), er  gaat dus geen cent verloren!
  4. Coördinatie van verdeling is geregeld via Gilles Foret en de stad Luik , we leveren de maaltijden  zelf op de locaties/zalen die hiervoor geopend zijn (bij de mensen zelf is vaak geen electriciteit om de maaltijden op te warmen).
  5. Levering zal gebeuren in de week van 26 juli. Dat is mogelijk dank zij Toyota Jenaer die hen zullen helpen bij de bedeling van alle maaltijden. Waarvoor uiteraard ook onze dank!

Dit is een privé-initiatief, geen politiek, geen marketing, enkel directe hulp! Alles zal transparant gecommuniceerd worden zodat jullie alles kunnen volgen, de giften, voorbereidingen en levering.

Bob & Queenie