Na ongeveer een jaar en drie maanden zal Celine Van Ouytsel haar kroontje afstaan. Wie wordt haar opvolgster? Dat kwamen we vanavond eindelijk te weten. 

Ondanks de verstrengde coronamaatregelen, kan de show gewoon doorgaan. Alle 33 finalistes ondergingen een coronatest en zitten ondertussen al een aantal dagen samen in quarantaine op hotel. Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn in De Panne, waar het event plaatsvindt, maar gelukkig voor de familie konden ze vanop de parking via een soort drive-inn de wedstrijd volgen

Om 21.30 uur
Het is zover! De afvalrace is officieel begonnen. Deze kandidates gaan door naar de volgende ronde: Thanaree Scheerlinck, Louise-Marie, Michele Debouverie, Kedist Deltour, Elodie Gualano, Imane Khoudairi, Pô-Lynn Koopmans, Daphne Nivelles, Ellen Duplessis, Camilia Martinez, Jennifer Felix, Maritsa van Iterson, Marine Godin, Gul Arikaya, Emilie Brismee, Laura Baeyens, Cassandra Tordeur, Lara Buyse, Estelle Leglise, Luna Geens en Dounia Allali.

Om 21.55 uur
Alweer enkele afvallers. Na de bikinironde tijd voor een minder zonnig moment, want er worden alweer enkele dames naar huis gestuurd. Deze 15 dames zijn er nog altijd bij: Cassandra Tordeur, Ellen Duplessis, Jennifer Felix, Gul Arikaya, Lara Buyse, Elodie Gualano, Louise Marie Losfeld, Emilie Brismee, Camilia Martinez, Marine Godin, Daphne Nivelles, Kedist Deltour, Maritsa van Iterson, Thanaree Scheerlinck en Pô-Lynn Koopmans.

210331-deltour

De nieuwe Miss België, Kedist Deltour, komt uit Ethiopië.

daphne2-2

De Truiense Daphné Nivelles liep een mooi parcours aan de zee.

Om 23.16 uur
Dit zijn de eredames!
Louise Marie Losfeld werd tweede eredame, Thanaree Scheerlinck de eerste eredame en een minuut later kregen we te horen wie de nieuwe miss België geworden is. Kedist Deltour uit West-Vlaanderen is Miss België 2021! Zij mag als eerste het gloednieuwe kroontje dragen. In Ethiopië groeide ze op als Assepoester tot het lot haar eindelijk toelachte. Hoewel ze al tien jaar was en te oud voor adoptie, mocht Kedist toch samen met haar mijongere zus en broer naar België komen. “Ik heb zoveel geluk gehad. Ik kwam terecht bij de liefste ouders die je je maar kunt indenken.” Ze is 22 en woont na de breuk met haar vriend bij een vriendin in Nazareth en werkt als kapster in een salon in Kortrijk.

Dat onze eigenste Daphné Nivelles uiteindelijk bij de laatste 15 overblijvende kandidaten bleef, is ook een zeer puike prestatie. Maar een kroontje zat er jammer genoeg niet in. Aan ons heeft het niet gehangen!