Twee spelers van STVV besmet door het coronavirus, vraagtekens bij het verder afhandelen van de kompetitie, de schrik voor degradatie zit er diep in want vanaf 1 april is uitstel niet meer mogelijk. Op Stayen houden ze hun hart vast vlak voor het ingaan van de cruciale fase van de lopende kompetitie.

STVV heeft zich ver van corona afgehouden: terwijl het in andere clubs ellende was, bleef Maes beschikken over al zijn spelers. En dan gebeurt dit: na de betrekkelijk goede match tegen Charleroi vond Nazon het ogenblik gekomen om een weekendje naar Parijs te gaan, ondanks de clubafspraken daarover en ondanks het uitreisverbod dat voor alle burgers in ons land telt. En dan komt deze ongehoorzame vlegel terug met een besmetting en de kans bestaat dat Jarne Steuckers die infectie ook van hem gekregen kan hebben. Voetballers blijven dus kleine, ongehoorzame en eigenwijze kinderen, zeker met de kwetsuur van Suzuki in het achterhoofd voor wie Nazon de doublure is. Het zou best kunnen dat STVV Nazon nog een sanctie geeft, als dat wettelijk kan, want de contracten met spelers zijn op dit ogenblik allemaal ook hightech geworden, meer kleine lettertjes dan grote woorden.

In elk geval werden de groepstrainingen opgeschort, vandaag wordt iedereen opnieuw getest en STVV houdt nog zeker tot morgen de adem in want dan zijn de resultaten van de nieuwe test van vandaag bekend