Een vrachtwagen heeft, bij een verkeerd maneuver, de ganse Kerkveldstraat in Zepperen van de bewoonde wereld afgesloten.

Er is op het Kerkveld in Zepperen geen doorkomen aan: een grote vrachtwagen die om een of andere reden in deze eenrichtingsstraat geraakte, wilde op het einde van de straat weer op de Driesstraat geraken, maar de bocht is daar te scherp en de weg te smal, dus gooide hij zijn vehikel in achteruit om zo weer op het begin van de Kerkveldstraat te geraken. Onderweg probeerde hij zijn vrachtwagen te keren door gebruik te maken van een onverharde veldweg naar de Mot, en daar liep het mis en geraakte de voorwielen van de vrachtwagen, die dwars over de straat staat, diep vast te zitten in de zompige bodem van de onverharde berm. Het gevolg: er is geen voor- of achteruit rijden meer aan, zodat het Kerkveld een tijd het zonder verkeer zal moeten doen! De Nederlandse chauffeur is op dit ogenblik wel druk bellende naar god-weet-wie. Maar de kans is groot dat deze vrachtwagen via zijn GPS in deze eenrichtingsstraat terechtgekomen is, een weg die trouwens helemaal niet op zwaar vrachtverkeer gemaakt is en nog maar pas onlangs door de Stad Sint-Truiden gerenoveerd werd. de politie is verwittigd.

Ondertussen is de vrachtwagen weer op de openbare weg geraakt met de hulp van een grijper/kraaninstallatie. De Truinse politie deed de nodige vaststellingen. Blijkt dat de chauffeur via zijn GPS in de eenrichtingsstraat beland was, maar negeerde wel het bord MAX 3,5 TON bij het begin ervan. Dat blijkt een onhebbelijke gewoonte te worden van sommige vrachtwagenchauffeurs: vertrouwen op hun GPS en ondertussen de verkeersborden negeren, net zoals aan de spoorwegbrug aan Stayen.