Het speelbos is een ontmoetingsplaats voor jong en oud waar ontdekking, fantasie, plezier en creativiteit centraal staan. Er worden aanzetten tot constructies gemaakt, waarbij de kinderen zelf met takken en stokken kunnen verder bouwen en zo hun stempel kunnen drukken in het bos.

Tasttafels, een boomstammenparcours, wiglo’s en nog zoveel meer zijn er nu al. Stap voor stap creëren wij een plek waarbij fantasie en natuurbeleving elkaar versterken.

Neem zeker ook een kijkje in het vernieuwde concept van het buitenklasje. Deze plaats is speciaal ontworpen voor scholen en (jeugd)verengingen die er kunnen lesgeven.

Mogen wij vragen aan alle bezoekers om respect te hebben voor dier en natuur?  Bedankt om het netjes te houden.

Speelbos zoekt mascotte!! (Meer info over de wedstrijd op https://samenlanden.be en op www.landen.be/ontdek-het-speelbos

Naast het speelbos, dat stapsgewijs nog spelelementen bij zal krijgen, wordt er in het bestaande geboortebos in de toekomst ook een plukbos aangelegd waar iedereen kan kennismaken met gezonde voeding uit de natuur.

Je kan het speelbos vinden op wandelafstand van het centrum. Je stapt via de V. Demeersmanstraat richting het industrieterrein en aan je linkerzijde vind je toegang via een wandelpad.