“Het gemeentebestuur stemt in met de realisatie van een multifunctioneel sportcomplex met voetbal maar daarnaast ook een paddelplein, skatepark.. én mogelijk een multifunctionele ruimte voor de jeugd (een jeugdhuis?) na jarenlang aandringen van onze Leef fractie! En ook zaal Elkerlyck blijft voorlopig open.”
Dat meldt oppositieleider Kristof Schiepers van de fractie Leef in Gingelom
“Jarenlang hebben wij als partij voor, tijdens en na de verkiezingen gepleit om niet enkel een voetbalstadion te maken in Gingelom maar het geheel open te trekken naar een multifunctioneel sportcomplex met ook oog voor andere sporten én voor de jeugd. Er zijn vele jaren verloren en er zijn harde woorden gevallen. Maar het feit dat nu de meerderheid de bocht maakt en resoluut kiest voor de aanpak van Leef is fantastisch. Het is hét bewijs dat Leef als oppositiepartij voor Gingelom zwaar weegt en met positieve ideeën kan komen…en ze ook kan doorduwen”, aldus Schiepers.
Het was  Schepen Wicheler die de aankondiging deed tijdens zijn laatste gemeenteraad. “Het is goed dat dit belangrijk inzicht is doorgesijpeld. Ook bedankt aan Vooruit voor het voortschrijdend inzicht, ook al duurde dat dan even. Hopelijk kunnen we nu snel vooruit om de verloren tijd in te halen”, zegt Schiepers nog op zijn FB-pagina.😉
En ook zaal Elkerlyck in Gingelom blijft open!! Ook deze vraag werd schriftelijk op de agenda geplaatst door de Leef- fractie op de gemeenteraad van oktober en nu ook mee goedgekeurd door Vooruit. Zo kunnen de verenigingen voorlopig verder en werd de sloop voorlopig vermeden. De oppositie kijkt dan ook uit naar de toekomstplannen.
“Wij zullen nu nauwlettend de uitvoering van deze dossiers verder opvolgen in de gemeenteraad. Bedankt aan alle verenigingen, sportclubs en kiezers om ons te steunen in deze belangrijke projecten voor Gingelom”, besluit Kristof Schiepers!