In Limburg hebben gisteren 56 mensen te horen gekregen dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat is een forse stijging in vergelijking met gisteren toen er sprake was van slechts 12 nieuwe positieve gevallen maar ook met de dagen ervoor. Het stemt wel even tot nadenken dat het ,voor het eerst in negen dagen is dat het aantal nieuwe besmettingen opnieuw boven de grens van vijftig gaat. 

Het coronavirus eiste net als gisteren drie nieuwe slachtoffers in Limburg. Twee patiënten stierven in het AZ Vesalius Ziekenhuis in Tongeren, één bewoner met een coronabesmetting stierf in een rusthuis. Dat brengt het totale aantal overleden coronapatiënten in de ziekenhuizen op 396. In de rusthuizen stierven al 510 bewoners, waarvan er 101 met zekerheid besmet waren en 409 een vermoedelijke besmetting hadden. De totale dodenbalans van het coronavirus in Limburg komt daarmee op 908. In zes van de zeven ziekenhuizen – Pelt niet meegerekend – liggen er in totaal nu nog 107 coronapatiënten. Tijdens de piek van de crisis lagen er in diezelfde zes ziekenhuizen nog 459 patiënten. Jessa in Hasselt telt vandaag nog 38 patiënten (5 op I.C.), ZOL in Genk 32 (5 op I.C.), AZ Vesalius 12 (3 opI.C.), Sint-Trudo 9 (3 op I.C.) en Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik en Sint-Franciscus in Heusden-Zolder hebben elk nog 8 patiënten. In totaal mochten in Limburg al minstens 1.316 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten.

Het aantal besmettingen per gemeente: Sint-Truiden 659, Alken 210, Borgloon 139, Gingelom 133, Nieuwerkerken 114, Wellen 55 en Heers 39