Escape Rooms kennen een ware opmars in België. De eerste werd geopend in 2013 en nadien volgden er steeds meer en meer in de grootsteden.

De insteek is eenvoudig, je wordt alleen of in groep opgesloten in een kamer en de bedoeling is om zo snel mogelijk raadsels en puzzels op te lossen om uit de kamer te geraken.

Zaakvoerder Robby Brans: “LOCK US is uniek, want de kamer die we hebben heb ik volledig zelf ontworpen en is dus geen gekocht exemplaar, dat maakt dat ook meer ervaren spelers hun hart kunnen ophalen!”

“Zowel particulieren als bedrijven zijn bij ons van harte welkom. Grotere groepen kunnen opgesplitst worden in maximum 6 personen, waarbij de ene dan het escape spel kan spelen en de anderen gezellig kunnen poolen of gamen.

Het is dus ook een leuke activiteit voor teambuildings, vrijgezellenfeestjes of simpelweg voor een leuke familie uitstap.”

“Later is het ook de bedoeling dat er meer rooms bijkomen, hiervoor is er reeds ruimte voorzien en ben ik volop op papier aan het ontwerpen”, aldus Robby.

De huidige Escape Room is gebaseerd op onderstaand verhaal:

Londen 1932, je zakenpartner en jachtmaatje Louis is ontvoerd door het meesterbrein dat zichzelf ‘The Pig’ noemt. Je had met Louis afgesproken, maar hij is niet thuis. Zijn dochter is er wel en vraagt jullie even te wachten in de woonkamer. Plots rinkelt de telefoon en krijg je het nieuws dat Louis is ontvoerd en dat er losgeld wordt gevraagd. De opdracht die ‘The Pig’ je geeft is heel simpel: kraak de kluis en breng hem het geld. Pas dan laat hij Louis vrij. Gelukkig heeft Louis allerlei puzzels, raadsels, codes en hints verstopt om te kluis te kraken. Oohja, je hebt ook maar één uur de tijd, want dan knalt ‘The Pig’ Louis overhoop.

Wij van Truiensnieuws.be waren alvast enthousiast, ons viel vooral de hoogstaande afwerking en het oog voor de details van de kamers op! 

Gegevens Lock us: 

Galerij Astrid, Stapelstraat 45 (bus 19), 3800 SINT-TRUIDEN
Reserveren kan via de website of via tel +32 (0) 499/20.33.43 of +32 (0) 11/52.58.97
Info@lockus.be