Met 250 maakte ze de mensenketting, het personeel en de bewoners van Villa Rosa. Na de negatieve pers die het woonzorgcentrum kreeg wouden de aanwezigen tonen dat de bewoners steeds met de beste zorg worden omringt.

Villa Rosa kwam vorige week in opspraak nadat een klacht werd neergelegd tegen vier voormalige zorgkundigen van het centrum. Zij hadden vernederende foto’s van enkele patiënten in een besloten Messengergroep geplaatst. De feiten werden in een scherp daglicht gesteld nadat OCMW voorzitter Pascy Monette bleef ontkennen dat hij weet had van de feiten. Verschillende bronnen beweerde thans dat de medewerkers onder druk van Monette ontslag hadden genomen.

Met deze symbolische actie wouden medewerkers en van het centrum elkaar een hart onder de riem steken. Zowel het parket als de Zorginspectie volgen de zaak op. Sinds de eerste persaandacht is er geen verdere informatie of reactie gekomen over de zaak. Deze actie toont alleszins aan dat de medewerkers van Villa Rosa zorg en de noden van hun patiënten op de eerste plaats zetten. Of hoe de acties van enkelingen niets zeggen over de intenties van de rest.

Link artikel Radio: https://radio2.be/limburg/personeel-en-bewoners-villa-rosa-maken-mensenketting

Artikel over situatie Villa Rosa: https://www.truiensnieuws.be/politiek/woonzorgcentrum-villa-rosa-in-opspraak-klacht-tegen-vier-gewezen-zorgverleners/