Maak Dieter Castelein winnaar van de “DJ 100”

Algemeen

De zoektocht naar de Duurzame Jonge 100 van 2020 in Nederland is begonnen! Zeker in deze tijd willen we jonge mensen met een duurzaam initiatief een boost geven. Daarmee blijven we duurzaamheid onder de aandacht brengen. Je kunt daarom vanaf vandaag jezelf of en anderen weer opgeven. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is! Een van de kandidaten is Dieter Castelein.

Dieter Castelein is afkomstig van de Houtstraat. Zijn moeder is dokter Lieve Knops. Hij trok in Nederland een startup op gang, die innovatieve oplossingen aanbiedt voor elektriciteitsvoorziening op voor het klassieke net onbereikbare plaatsen zoals festivals, bouwwerven en dergelijke. Hij doet mee aan een wedstrijd rond jonge beloftevolle start up’s in Nederland.

Dieter is één van de oprichters van Greener Power Solutions, een duurzame startup die razendsnel groeit. Greener verzorgt duurzame stroom om plekken waar een netaansluiting te klein is, of niet aanwezig. Doorgaans wordt deze stroom door vervuilende dieselgeneratoren opgewekt. Dat kan anders, volgens de oprichters van Greener. Sinds eind 2017 zetten ze daarom megabatterijen (formaat zeecontainer, met een capaciteit van 330KWh) in op bouwlocaties, festivals en overal waar het energienet ontoereikend is. Ook versnellen ze de transitie naar duurzame stroom, door de batterijen in te zetten om het energienet te stabiliseren, zodat zonne- en windinstallaties ook in de toekomst aangesloten kunnen worden. Dankzij Greener kan tijdelijke stroom nu ook duurzaam!

 Dieter en zijn mede-oprichters zijn van startup met één batterij in twee jaar tijd gegroeid naar de grootste verhuurder van deze systemen ter wereld. Hiervoor haalden ze in een paar rondes al een aantal investeerders aan boord en werken ze inmiddels met meer dan 60 klanten. Tot nu toe is er al zo’n 700.000 kg CO2 bespaard dankzij Greener en meer dan 250.000 liter diesel niet in de lucht geloosd.

Greener kan zo al concurreren met de grootste aanbieders van dieselgeneratoren en heeft al vele klanten ervan overtuigd voor batterijsystemen als duurzaam alternatief te kiezen. Met partners in de UK, België en Zwitserland is Greener nu al aan het uitbreiden naar de rest van Europa.

Dieter is één van de drie oprichters van Greener. Dieter is de commerciële aanjager van het bedrijf en durft daarin risico te nemen. Daarmee is hij de markt altijd één stap voor en zet hij de strategie uit om Greener in verschillende markten te laten groeien. Dankzij Dieter is Greener nu niet alleen in rap tempo festivals aan het verduurzamen, maar ook andere events, de bouwsector, de sector van netbeheerders en overal waar nu dieselaggregaten voor vervuiling zorgen.

Dieter zorgt er bovendien voor dat het team altijd gemotiveerd is om net dat stapje extra te maken in het verduurzamen van onze energievoorziening. Daardoor groeit Greener zo snel met een gemotiveerd team achter zich.

Je kan Dieter helpen door je stem op hem uit te brengen op https://dj100.nl/dieter-castelein/

Het zou wat zijn, een Truienaar die wint in Holland! Je hebt nog de tijd tot 15 juni om Dieter naar de overwinning te stemmen!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

%d bloggers liken dit: