‘Assurvita’, zo luidt de naam van een nieuwe Haspengouwse verzekeringsgroep in Haspengouw. Het collectief vormt de optelsom van de huidige kantoren Driesmans, Bortels en Kindermans. Deze krachtenbundeling past in een bredere trend, waarbij schaalvergroting optreedt in de verzekeringswereld. “De schaalgrootte laat ons toe om inhoudelijk te specialiseren en verhoogt onze slagkracht als onafhankelijke makelaar”, aldus Nico Driesmans (zaakvoerder Assurvita).

Vanaf vandaag vervoegt verzekeringskantoor Kindermans de kantoren van Driesmans en Bortels. Zo ontstaat de nieuwe verzekeringsgroep Assurvita.

“Assurvita staat voor ‘zeker leven’”, weet zaakvoerder Nico Driesmans, die samen met Ilse Bortels en Joan Kindermans de Haspengouwse groep aanstuurt. “In deze turbulente (corona)tijden hebben mensen en bedrijven – meer dan ooit – nood aan financiële stabiliteit, zodat je zorgeloos kan genieten van mooie momenten.

Schaalvergroting leidt tot specialisatie en extra slagkracht
Assurvita wordt een groep van 10 experts, die Zuid-Limburgse KMO’s en zelfstandigen in de driehoek Tongeren – Tienen – Hasselt adviseert. Dit tiental krijgt binnenkort bovendien versterking van enkele extra collega’s.

Een schaalvergroting die past binnen een bredere beweging binnen het verzekeringswezen, vertelt Nico Driesmans: “Enerzijds verandert de wetgeving voortdurend. Met dit team zijn we gewapend om die wijzigende regels op de voet te volgen en ons te verdiepen in specifieke domeinen (bv. pensioen, aansprakelijkheid, …). Kortom, deze schaalgrootte laat ons toe om inhoudelijk te blijven specialiseren.”

Anderzijds verhoogt de samenwerking de slagkracht: “Als onafhankelijke verzekeringsgroep werpen we nu extra gewicht in de schaal in onze contacten met verzekeringsmaatschappijen. Dat helpt om dossiers strikt op te volgen en scherpe voorwaarden te bedingen.”

Kantorennetwerk blijft bestaan
De schaalvergroting heeft dus twee duidelijke voordelen. Maar los daarvan wil het kakelverse Assurvita vooral nabij en benaderbaar blijven, benadrukt Nico Driesmans: “Als adviseurs staan wij – letterlijk – aan de zijde van klanten wanneer ze geconfronteerd worden met een brand of in het holst van de nacht een verkeersongeluk krijgen. Om die nabijheid te verankeren voor de meer dan 4.000 klanten binnen de groep, behouden we ons netwerk van drie kantoren.”