Maatregelen van de regering komen niks te vroeg

Algemeen

Vorige dinsdag zijn er voor het eerst meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers die Sciensano.deze morgen meedeelde.

Het totale aantal bevestigde gevallen sinds het begin van de epidemie klimt zo boven de 200.000 uit, tot 202.151 zaterdagochtend, een stijging met 10.192. Pikant detail: in augustus, de start van de tweede golf, kwamen er 16291 besmettingen bij; dat aantal werd in september meer dan het dubbele, 36.017. We zijn nu 17 oktober, iets over de helft van de maand en we zitten al aan 85.036 besmettingen, weer een verdubbeling. En aan dit tempo gaan we tegen Allerheiligen de 200.000 vlotjes bereiken! Zijn er nog mensen die zeggen dat er niks aan de hand is?

13,3 procent van testen is positief
De jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn, van 6 tot 13 oktober dus, waren er gemiddeld 6.764,3 besmettingen per dag. Dat is een stijging met 97 procent, dus bijna een verdubbeling. Er werden gemiddeld 48.400 tests per dag uitgevoerd van 6 tot 13 oktober (+33 procent). In totaal testte gemiddeld 13,3 procent positief (+4,4 procent).

Alle cijfers gaan de hoogte in
In datzelfde tijdsbestek overleden ook iedere dag gemiddeld 25 coronapatiënten, een stijging van 11,7 tegenover de week ervoor. Sinds het begin van de epidemie zijn nu al 10.359 coronapatiënten overleden en dat zijn er 32 meer dan gisteren. Er waren vrijdag ook 240 nieuwe ziekenhuisopnames, wat het totaal op 2.098 brengt. Daarvan liggen er nu al 358 op intensieve zorg, 172 worden beademd.

Sint-Truiden?
De toestand in Limburg vertoont weinig wijzigingen ten opzichte van gisteren. Sint-Truiden krijgt er 8 besmettingen bij en brengt zo het totaal op 884. Het R-getal zakt een beetje naar 1,930. In e andere grote steden van onze provincie is het wel even andere koek. In Hasselt stijgt het aantal besmettingen boven de 1.000, 1.032 meer bepaald, een stijging met 36 eenheden. Het R-getal steeg er ook tot boven de 2. Genk flirt ook mat de 1.000 want er kwamen 26 besmettingen bij, goed voor 988 in het totaal en een R-waarde van 2,400.
De Limburgse ziekenhuizen verzorgen momenteel 60 coronapatiënten waarvan 14 op intensieve en 4 mensen krijgen beademing. Dat is een stijging met 8, maar intensieve wordt dan weer minder bevolkt.

Je hebt niet meer veel kleurtjes nodig om de kaart van België in te kleuren!
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Heers: feestje zonder social distance zet kwaad bloed

Daags nadat de horeca wederom de verplettende boodschap heeft gekregen om verplicht te slikte duiken er plots beelden op van een feest in de gemeente Heers. Het is de zaakvoerder van een traiteur zaak die de zaak aan het licht brengt. “Wraakroepend, terwijl wij alles doen om de veiligheid te …

Algemeen
Geen kind meer naar school met lege boterhammendoos

Vandaag 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet Tegen Armoede. En die dag is broodnodig in ons land. Maar liefst 1 op de 5 Belgische kinderen groeit op in armoede. Corona heeft hun situatie alleen maar verergerd. Door Corona steeg het aantal kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Philip Pirard, …

Algemeen
Waar moet de fietssnelweg komen?

Hoe wil jij dat de fietssnelweg eruit zal zien? Tussen Sint-Truiden en Hasselt? Blijkbaar liggen de keuzes vooral in Hasselt. Er moet met zoveel dingen rekening gehouden worden! Maar niemand kent Sint-Truiden en omgeving zo goed als haar inwoners. Geef jouw suggesties over de fietssnelweg tussen Hasselt en Sint-Truiden voor …