Toen Maria Laura en Hilde hun kindje een sterrenkindje werd zag vriendin aan huis Davina hun verdriet met lede ogen aan. Boven de Wolken steunde het koppel met een mooie fotoreportage over hun zoontje Cruz. Davina’s brand, Kwafeurs, richt zich op goede doelen. Samen met Hilde zetten ze nu haarborstels in de markt voor het goede doel. Volgend jaar zal Kwafeurs ook andere goede doelen vooruit helpen.

Maria Laura en Hilde hadden een grote kinderwens en startten een traject op en dat liep aanvankelijk goed. Maar bij een controle na 12 weken zwangerschap kwam het eerste slechte nieuws. “De resultaten waren niet goed”, vertelt Maria Laura. “Er werd een verhoging van het geslachtschromosoom vastgesteld. Vanaf dan kwamen we in een reeks van controles terecht waarbij we vaak naar Brussel moesten. Na 20 weken zwangerschap bleek definitief dat het niet meer goed ging komen en het kindje geen toekomst had. We waren verstomd en aanvankelijk kwam die boodschap zelfs niet binnen. We hebben toen de moeilijke beslissing moeten nemen om het leven van het kindje te beëindigen. Het hartje klopte perfect maar het probleem lag bij de hersenen. Toen we thuiskwamen met lege handen begon de hele lange weg van besef en verdriet. Het is bijna drie jaar geleden maar zoiets blijf je natuurlijk meenemen.” Davina vond het niet gemakkelijk: “Ik ben vlot ter taal maar hoe ga je met zoiets om? Ik heb hen zo goed mogelijk gesteund maar het is pijnlijk om hen zo in verdriet te zien.”

Borstels met namen: Cruz en William

Bij Hilde en Davina, die elkaar al 14 jaar kennen, rijpte het idee om haarborstels te ontwerpen met dit verhaal erachter. Een deel van de opbrengst gaat naar Boven de Wolken. Die organisatie maakt fotoreportages van sterrenkindjes tot de leeftijd van twee jaar. “Op dat moment in het ziekenhuis toen we Cruz moesten afstaan ben je met die zaken niet bezig”, vervolgt Maria Laura. “Ze maken heel mooie foto’s. Van zodra het kindje overleden is is dat zowat het enige dat je er nog van kan hebben, maar dat besef je pas achteraf. Wij voelen ons gesteund door Boven de Wolken. Als zoiets je overvalt dan zoek je lotgenoten op. Op dat moment was er het verhaal van William in de media waarvan de ouders veel geld nodig hadden voor een behandeling. Maar ook William stierf helaas.”

Davina vult aan: “Vandaar dat we vanuit Kwafeurs een kwalitatief product koppelen aan waargebeurde verhalen, deze keer dus over sterrenkindjes. De zwarte borstel draagt de naam Cruz en die met de lichtere kleur met spikkeltjes William. Wie de haarborstel gebruikt houdt dus een van de kindjes ook mee vast en staat wat bewuster en vaker stil bij alles. Later kunnen er nog andere kleuren van borstels volgen met andere namen van sterrenkindjes. Ik wil met Kwafeurs een ander perspectief laten schijnen op het leven, met betere energiestromen.”

Ergonomisch

“Met mijn passie voor haar weet ik wat een goede borstel inhoudt”, vertelt Davina, die haar mooie kapperszaak Di Niente heeft in Velm. “Door de verkeerde borstel te gebruiken kan je zonder het te weten je haar beschadigen. Ik heb lang gewerkt aan dit model en heb de ergonomische en gebogen vorm uitgebreid getest, en de borstel heeft ook een stevige en aangename handgrip. Als moeders het haar van hun kindjes borstelen kunnen ze even stilstaan en dankbaar zijn bij de mooie dingen van hun leven, en stilstaan bij alles wat wel goed. De zwarte borstel heet Cruz en de lichtere variant met spikkeltjes verwijzend naar sterretjes heet William.”

Hope

Hilde en Maria Laura hebben de draad van het leven weer opgepikt en het gezin is inmiddels uitgebreid met Hope, hun dochtertje. “Ze leeft voor twee”, glimlacht Maria Laura. “Waar wil ik voor leven, wat ga ik nog doen”, vroegen we ons af. “En ja, die kinderwens is gebleven. De angst is er tijdens die tweede zwangerschapsperiode altijd gebleven tot Hope er echt was. We zijn nu heel gelukkig. We bidden en branden kaarsjes voor onze dochter, dat ze lang en gezond gelukkig mag leven.”

 

Praktisch

Instagram: kwafeurs

Website: www.kwafeurs.com

Als je beide borstels bestelt gaat er rechtstreeks 4 euro naar Boven de Wolken