De politie Tongeren-Herstappe heeft zaterdagavond een bestuurder betrapt die met zijn broek en onderbroek op zijn enkels achter het stuur zat. Toen de politie hem vroeg waarom hij dat deed, antwoordde hij dat hij daar goesting in had. De man kreeg een pv, niet voor openbare zedenschennis maar omdat hij in deze kledij niet fatsoenlijk kon autorijden.

Een beginnende bestuurder bleek onder invloed van cannabis en cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Een andere chauffeur kreeg een boete omdat hij geen rijbewijs had maar toch aan het rijden was. Ook de eigenaar van het voertuig kreeg een pv omdat hij dat toevertrouwde aan iemand zonder rijbewijs.

Er werd ook een man uit het verkeer gehaald die aan het rondrijden was terwijl zijn broek en onderbroek op zijn enkels hingen. Omdat hij in deze toestand zijn voertuig niet fatsoenlijk kon besturen, kreeg hij een pv. De politie vroeg hem nog waarom hij zo rondreed, maar de man gaf enkel als antwoord dat hij daar gewoon goesting in had. Conclusie: zonder broek zou je wel met de auto mogen rijden … maar niet met de fiets!