Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

Algemeen
1

 
 Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook beslist om vanaf zaterdag 31 oktober tot en met maandag 2 november 2020, Allerzielen, het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt te verplichten voor alle bezoekers boven de 12 jaar van de kerkhoven op het grondgebied van de stad Sint-Truiden.

Het Covid-19-virus woedt opnieuw hevig in ons land. De overheid heeft reeds verschillende dringende maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het virus absoluut te vermijden. Het naleven van deze maatregelen is cruciaal om de volksgezondheid te vrijwaren en ervoor te zorgen dat het zorgsysteem stand kan houden.

Door het grote aantal bezoekers op de kerkhoven naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen kan één besmette persoon een groot aantal andere personen besmetten.

Om het risico op een verspreiding van het virus te beperken en de openbare gezondheid te beschermen, is het daarom aangewezen om mondmaskers of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt, te verplichten op kerkhoven van zaterdag 31 oktober tot en met maandag 2 november 2020. Deze maatregel is een aanvulling op de verplichting voor het dragen van een mondmasker tijdens de Haspengouw Markt, de Sunday Markt of enige andere markt, tijdens kermissen georganiseerd op het grondgebied van Sint-Truiden, en in de openbare stadsgebouwen.

“Op 1 en 2 november trekken traditioneel veel mensen naar het kerkhof om hun dierbare overledenen te herdenken. Het is vaak ook een ontmoetingsmoment van families onder elkaar bij het bezoek aan de rustplaats van hun dierbare. Hierdoor kan de veiligheidsafstand van 1,5m niet altijd worden gegarandeerd. De gezondheid en de veiligheid van onze inwoners is prioritair. Daarom wordt het dragen van een mondmasker verplicht op alle kerkhoven in Sint-Truiden van 31 oktober tot en met 2 november 2020.

Het dragen van een mondmasker is een aanvullende bescherming en stelt ons niet vrij van het toepassen van de 6 gouden regels rond het sociaal gedrag: blijf dus de hygiënemaatregelen respecteren; geef voorkeur aan activiteiten in de buitenlucht; wees alert voor mensen in risicogroepen; respecteer de afstandsregels; beperk je nauwe contacten tot maximum 1 persoon; volg de regels over bijeenkomsten. Alleen op deze manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus onder controle krijgen”, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

 

Ik dacht vandaag (30/10) al. Was even binnen gefietst in Zepperen, omdat de barrier open stond. Ik zag er enkele (levende) mensen met masker op en maakte dus vlug rechtsomkeer. Onnodig blijkt dus achteraf.

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
BelOrta lanceert gloednieuwe Fred® peer op Belgische markt

Er beweegt wat op de perenmarkt. Nadat de appelmarkt quasi totaal vernieuwd werd door de clubrassen, is nu de perenmarkt aan de beurt. Vanaf deze week biedt BelOrta de gloednieuwe Fred® peer aan. Deze top-peer, de vrucht van meer dan 18(!) jaar testen en perfectioneren, onderscheidt zich door haar unieke …

Algemeen
Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto ‘Samen staan we sterker’ dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt. Het voorbij decennium …

Algemeen
Waterlek op de Langstraat in Wellen is nog steeds niet opgelost

In Wellen zitten meerdere straten zonder water of met zeer weinig druk. Het waterlek op de Langstraat waar de watergroep al van deze ochtend mee bezig is is spijtig genoeg nog steeds niet hersteld. Ondertussen is er een externe aannemer bijgehaald en is de weg volledig afgesloten. Er is een …