Vanaf maandag 2 november passen Jessa en Sint-Trudo Ziekenhuis een nieuw bezoekersbeleid toe.  “Tot nu was het niet toegelaten om COVID-patiënten te bezoeken. Dat was in de eerste golf zinvol omdat we toen in het oog van de storm stonden. Bezoek toelaten zorgde voor een extra besmettingsrisico. Het was dus wel veilig maar eigenlijk ook te hard. In deze tweede golf hebben we extra tijd gekregen om ons op dat vlak beter te organiseren” zo melden de ziekenhuisdirecties van Jessa en Sint-Trudo.

De bezoekregelingen in beide ziekenhuizen worden vanaf 2 november aangepast, op de dag dat alle ziekenhuizen moeten opschalen naar fase 2B (tenzij de overheid ons alsnog andere regels oplegt): “We proberen een evenwicht te vinden tussen het risico op besmetting en de nood aan sociaal contact met naasten tijdens een ziekenhuisopname. Dit alles om onze patiënten de beste zorg te kunnen geven in een veilige omgeving”, klinkt het. De huidige bezoekregelingen kan je vinden op www.jessazh.be/bezoek en www.sint-trudo.be/bezoek.

Welke patiënt mag je bezoeken in Sint-Trudo?
Niet-COVID-patiënten die minstens 3 nachten in het ziekenhuis verblijven
–          1 keer per dag (eerste keer op dag 4 van de opname)
–          Gedurende 1 uur tussen 15.00 en 19.00 uur
–          Afwijkingen gelden voor dagziekenhuis, intensieve zorgen, materniteit, pediatrie, stroke-unit en palliatieve zorgen. (zie www.sint-trudo.be/bezoek)

COVID-patiënten
–          1 keer om de 5 dagen (eerste keer op dag 6 van de opname)
–          Op afspraak via de sociale dienst van het ziekenhuis, die zal bespreken met de naaste wat de mogelijkheden zijn

Telefonie en videobellen worden gratis aangeboden door het ziekenhuis.

Wie mag een patiënt bezoeken?
–          maximum één vaste bezoeker
–          uit de sociale bubbel van de patiënt
–          aan de patiënt wordt bij opname op een afdeling gevraagd wie dit zal worden en dit wordt opgevolgd door de medewerkers aan het onthaal