De stad Sint-Truiden organiseert op zaterdag 18 september de 6e editie van de succesvolle Monumentenrun. Na een jaar afwezigheid door de coronapandemie worden opnieuw een paar duizend lopers verwacht in het historische stadscentrum van de hoofdstad van Haspengouw. Online inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf vandaag.

De Monumentenrun Sint-Truiden is een belevingsvolle avondloop in het historische stadscentrum die de lopers langs en door de mooiste monumenten en locaties leidt. Onderweg genieten de lopers van spectaculaire animaties: lichtanimaties, muziek, theater, artiesten, zelfs een hapje en een drankje. De stad Sint-Truiden maakt zich op om er, na een jaartje van afwezigheid, weer een topeditie van te maken.

“De voorbije jaren groeide de Monumentenrun uit tot één van de grotere loopevents van Vlaanderen. Tijdens de eerste editie mochten we 1500 lopers verwelkomen, tijdens de laatste en vijfde run in 2019 waren dat er al 3600. De Monumentenrun werkt dus graag verder op het succesrecept van de voorbije jaren en stelt ook dit jaar weer een vernieuwd parcours voor aan de lopers. Dat met afstanden voor kinderen en volwassenen die geschikt zijn voor beginnende, recreatieve en geoefende lopers,” zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Sint-Truiden is een unieke monumentenstad. De Monumentenrun is de ideale manier om al dat moois op een bijzondere en sportieve manier te beleven. Je loopt immers niet elke dag door tal van monumenten en historische gebouwen die sfeervol uitgelicht worden. Truienaars beleven hun patrimonium dankzij de Monumentenrun op een originele manier. Maar ook heel wat lopers van ver buiten onze stad kunnen zo kennismaken met onze prachtige monumenten,” voegt schepen van Monumentenbeheer Jelle Engelbosch toe.

“Na een jaar afwezigheid kijken we er enorm naar uit om de lopers van de Monumentenrun opnieuw in Sint-Truiden te verwelkomen. De organisatie volgt de coronamaatregelen op de voet en neemt de nodige voorzorgen om de lopers op een veilige manier te ontvangen. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen inschrijven om te starten in verschillende tijdssloten. Zo vermijden we dat er teveel mensen tegelijkertijd in de startzone samenkomen,” aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

De Monumentenrun vindt plaats op zaterdag 18 september. Er zijn afstanden voor alle leeftijden en lopers van elk niveau: de Sprookjesrun (300m), Kidsrun (1km), 5km en 10km. Inschrijven kan je vanaf vandaag op www.monumentenrunsinttruiden.be. Daar vind je ook alle praktische info terug over het evenement.