Paolo Pollice (31) wordt de opvolger van Pajtim Bajrami, die op 26 januari de deuren van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck achter zich dichttrok. Pollice werkte de voorbije drie jaar in La Botte in Genk.

“The word is out! We kunnen onze nieuwe chef aankondigen”, post eigenaar Michel Neven opgelucht op Facebook. Na wekenlang zoeken en onderhandelen vond hij een jonge chef om achter de vuren van zijn restaurant De Stadt van Luyck te staan.

Na het woelige vertrek van Pajtim Bajrami werden in de wandelgangen wat namen van bekende chefs gehoord maar tot ieders verrassing koos Neven voor iemand die tot nog toe in de schaduw werkte. Nu zo donker was die schaduw ook niet! Paolo Pollice liep stage in het Marriott-hotel in Bangkok en deed ervaring op in de sterrenzaken Hof van Cleve, Hertog Jan, Innesto en De Kristalijn. Dat hij de laatste jaren in La Botte werkte, betekent niet dat De Stadt van Luijck nu ineens een Italiaans restaurant wordt. Frans-Italiaans, dat wel. Hij wil een keuken brengen op het niveau van het schitterende pand waarin hij mag werken.