Standard en centen zijn twee dingen die niet samengaan. Op een bepaald ogenblik dreigde de traditieclub zelfs haar licentie voor 1A en 1B te verliezen, wegens acuut geldgebrek. En dan trekt zelfs een club als Standard de boer op om de nodige centen bij mekaar te schrapen.

Nieuwe episode in deze carrousel is de démarche van Standard-voorzitter Bruno Venanzi om de Luikse boekhouding op orde krijgen. Hij heeft hulp gevraagd aan Roland Duchâtelet, net de man die tussen 2011 en 2015 eigenaar was van de Rouches. Of die instapt in het avontuur, namelijk in het project van Immobilière du Standard de Liège, de nieuwe stadionvennootschap van Venanzi, is nog niet zeker.

De Limburger was, voor Standard, ook eigenaar van STVV en had op een bepaald moment ook Charlton, AD Alcoron, Ujpest en Carl Zeiss Jena in zijn portefeuille. Enkel die laatste twee clubs verkocht hij de voorbije jaren nog niet. De rest deed hij van de hand, soms onder druk van de supporters.

Lees hierover meer bij de collega’s van
SudPresse: http://www.sudinfo.be/id211013/article/2020-06-24/vers-un-retour-de-roland-duchatelet-bruno-venanzi-propose-son-predecesseur
Het Belang van Limburg: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200624_04999551/keert-roland-duchatelet-terug-naar-standard-ik-houd-mijn-antwoord-in-beraad