De 45-jarige Roemeen die gisteren terecht stond voor de juwelendiefstal bij Juweliers Jehaes in de Luikerstraat is veroordeeld tot 38 maanden cel en een geldboete van 2400 euro. De inbraak speelde zich bijna één jaar geleden af. De man had een gat in de muur bij de buren gemaakt en ging aan de haal met voor bijna 160.000 euro aan juwelen.

In het Truidense zorgcentrum Asster zal de afdeling De Zeilen 2 een prikkelarme comfortkamer en een comfortbadkamer inrichten. De kamers worden ingericht met stevige en veilige materialen en met rustgevende elementen. Die zijn nodig om patiënten tot rust te brengen. Het is de vereniging ZORG.tech die de financiële ondersteuning biedt.

Bij snelheidscontroles in Wellen, Kortessem en Borgloon zijn 620 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 39 te snel. Een van hen haalde 126 km/u op de N79 in Borgloon. Dit rijbewijs werd ingehouden. Tijdens de actie zijn ook pv’s opgesteld voor verlopen keuring, drugsbezit en alcohol aan het stuur.

De Tongerse gemeenteraad heeft een volksraadpleging over de fusie van Tongeren met de stad Borgloon unaniem goedgekeurd. Die volksraadpleging zal plaatsvinden op zondag 3 september van 8 tot 13 uur.

Een 71-jarige man uit Borgloon krijgt een celstraf van 6 maanden met uitstel omdat hij zijn poetsvrouw betastte aan haar borsten. De man ontkende de feiten maar omdat hij zijn verklaringen steeds wijzigt, vond de rechter dit ongeloofwaardig. Hij veroordeelde de zeventiger tot een celstraf van zes maanden met uitstel en een ontzetting uit de rechten voor vijf jaar. De poetsvrouw krijgt een schadevergoeding van 500 euro.

Het geologisch erfgoed de mergelgroeve van Overbroek in Gelinden heeft een schoonmaakbeurt gekregen van natuurliefhebbers. De site wordt beheerd door Aulenteer, de Sint-Truidense afdeling van Natuurpunt. De groeve ligt in deelgemeente Gelinden en is geologisch erfgoed met grote wetenschappelijke waarde.