In het Truidense zorgcentrum Asster zal de afdeling De Zeilen 2 een prikkelarme comfortkamer en een comfortbadkamer inrichten. De kamers worden ingericht met stevige en veilige materialen en met rustgevende elementen. Die zijn nodig om patiënten tot rust te brengen. Het is de vereniging ZORG.tech die de financiële ondersteuning biedt.

“Op de comfortkamer bouwen we een stevige, maar zachte zit-lig constructie en installeren we een muziek-waterbed”, vertelt Bert Plessers, directeur van Asster. “In de comfortbadkamer wordt er rustgevende wanddecoratie aangebracht. De patiënt kan hier rust vinden wanneer hij of zij zich overweldigd voelt. Met de inzet van deze comfortkamers wil de afdeling verdere escalatie voorkomen en het comfort van patiënten en medewerkers vergroten.” De directeur is trots op de medewerkers van afdeling De Zeilen 2 en de facilitaire diensten, die samen een project indienden bij ZORG.tech.

Ondersteuning gezondheidszorg

ZORG.tech is een ondersteunende organisatie voor zijn leden die bedrijvig zijn in de planning, de realisatie en de technische exploitatie van gebouwen en installaties van instellingen voor algemene gezondheidszorg. “We dragen ons steentje bij aan een continue verbetering van de zorgvoorzieningen in Vlaanderen door middel van deskundigheidsbevordering, informatievoorziening en  vorming van netwerken”, klinkt het daar. “Zo organiseren we een jaarlijks congres met een vakbeurs en bieden we opleidingen aan. Naast de louter professionele contacten worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd  in familieverband. Dit verstevigt de onderlinge band in een aangenaam kader. Sinds 2004 wordt er ook jaarlijks een financiële bijdrage verleend aan een “Sociaal Project” aangereikt door leden uit de verzorgingssector, zoals nu met Asster.”