Het laatste weekend van maart stierven er 27 mensen aan de gevolgen van het coronavirus in de Limburgse ziekenhuizen. Het eerste weekend van april waren er dat 16. In Genk stierven vrijdag en zaterdag 4 Covid 19-patiënten. In de ziekenhuizen van Heusden-Zolder en Maaseik waren telkens twee slachtoffers te betreuren. In Hasselt en Sint-Truiden vier. In Tongeren overleed niemand.

In de Limburgse ziekenhuizen kwamen er sinds de start van de crisis minstens 161 mensen om het leven na een besmetting met het virus. 48 patiënten stierven in het Hasseltse Jessa-ziekenhuis, 41 in het Truiense Trudo-ziekenhuis, 23 in het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder, 16 in het Genkse ZOL, 12 in het Ziekenhuis Maas & Kempen, 9 in het Tongerse AZ Vesalius en 12 in het Mariaziekenhuis van Pelt.

Men is in Limburg ook voorzichtig positief over de evolutie. In het Trudo-ziekenhuis werden vrijdag en zaterdag twaalf mensen uit het ziekenhuis ontslagen en dat brengt het totaal daar op 68 genezen patiënten. Het is goed nieuws dat er al twee dagen op rij geen transfers moesten gebeuren naar andere ziekenhuizen vanuit Sint-Truiden. Sinds zondag 22 maart moesten ze dat dagelijks doen. Er zijn 29 mensen overgebracht vanuit Sint-Truiden naar een ander ziekenhuis. Daarnaast heeft het Sint-Trudo Ziekenhuis sinds gisteren een belangrijke aanpassing kunnen doen in het bezoekbeleid. In navolging van de gewijzigde richtlijnen van de overheid en dankzij het terug beter beschikbaar zijn van beschermende materialen is het nu wel mogelijk voor 1 of 2 familieleden om éénmalig nog een bezoek te brengen aan een palliatieve coronapatiënt. In Sint-Truiden liggen nog 61 besmette patiënten.