De boomgaarden in Sint-Truiden en omstreken veranderen de komende weken in een prachtige, geurende bloesemzee. Een lust voor het oog en dé ideale plek voor een gezinsuitstap of een deugddoende ‘staycation’. Jaarlijks zakken heel wat toeristen af naar de hoofdstad van Haspengouw om deze natuurpracht met de fiets te bewonderen. Hiervoor hoef je niet zelf te sleuren met je tweewieler, je kan eenvoudig een kwalitatieve fiets huren in een fietsafhaalpunt. Om de verhuur van fietsen zo vlot en coronaveilig mogelijk te laten verlopen, opende in Sint-Truiden een tweede fietsafhaalpunt van Fietsparadijs Limburg: Fruit Valley Hof van Stayen.

Limburg is een echt fietsparadijs. Het fietsroutenetwerk leidt je van knooppunt tot knooppunt over 2000 km aan verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden. Zeker in het bloesemseizoen is Sint-Truiden een geliefde bestemming voor toeristen die de prachtig bloeiende boomgaarden met de fiets willen verkennen.

Ruim aanbod
Voor een ontspannen fietstocht tussen de bloeiende fruitbomen, hoef je geen fietsendrager op je auto te installeren. Je kan in Sint-Truiden eenvoudig een kwalitatieve fiets huren in het fietsafhaalpunt aan het station of in het nieuwe fietsafhaalpunt Fruit Valley Hof van Stayen, Tiensesteenweg 229. Beide locaties zijn centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen.

“In het verleden hebben we de vraag al vaker gekregen waar mensen in de buurt terecht konden voor de huur van een fiets. Daarom hebben we beslist om dit project meet te ondersteunen en een fietsafhaalpunt in te richten. Er is een ruim aanbod gewone of elektrische fietsen, fietsen met kinderzitje, kinderfietsen of tandems. Ook verhuren we fietstassen. Bovendien zorgen we ervoor dat de fietsen ontsmet worden na gebruik en de verhuring in veilige omstandigheden gebeurt”, vertelt een fiere Marieke Höfte van Hof van Stayen.

Fietstoerisme zit in de lift
Fietspunt Sint-Truiden (aan het station) en het nieuwe fietsafhaalpunt Fruit Valley Hof van Stayen liggen op een boogscheut van elkaar en werken samen om bezoekers de beste service te bieden. Door de opening van het bijkomende fietsafhaalpunt kan de toestroom van toeristen tijdens de drukke bloesemperiode gespreid worden over de twee afhaalpunten. Op die manier kan iedereen vlot en op een coronaveilige manier beginnen aan een ontspannend fietstochtje doorheen het mooie Haspengouwse landschap.

“De voorbije jaren hebben we gemerkt dat steeds meer toeristen onze mooie streek met de fiets willen verkennen. In 2019 werden maar liefst 4073 fietsen verhuurd, waarvan 51% elektrische. In 2020 startte het toeristische seizoen wegens corona later, maar werden toch 945 fietsen verhuurd in 5 maanden tijd. Nu wandelen en fietsen meer dan ooit geliefkoosde vrijetijdsactiviteiten zijn, ontvangen we fietstoeristen de komende maanden opnieuw met open armen en onder de veiligste omstandigheden in onze bloeiende hoofdstad van Haspengouw,” zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

Duurzame mobiliteit
“Sint-Truiden zet volop in op duurzame mobiliteit, de fiets is daarbij hét vervoersmiddel bij uitstek. We willen niet alleen onze inwoners stimuleren om hun verplaatsingen met de fiets te doen, maar ook toeristen maximaal de kans bieden om onze mooie stad en haar omgeving per fiets te ontdekken. Met de opening van dit bijkomend fietsafhaalpunt bieden we bezoekers de kans om eenvoudig een kwaliteitsvolle tweewieler te huren en er op een duurzame en bovenal leuke manier op uit te trekken,” besluit burgemeester Veerle Heeren

Om er zeker van te zijn dat het fietstype van jouw voorkeur nog beschikbaar is op de dag van jouw uitstap, kan je best op voorhand online reserveren op www.fietsparadijslimburg.be

Meer info over de verhuur van fietsen en de fietspunten vind je op www.visitsinttruiden.be