Enkele jaren geleden bracht de stad Tongeren alle speelpleinpleinen op haar grondgebied in kaart. Deze werd nu geüpdatet en gedigitaliseerd door de GIS-medewerker van de stad Tongeren.  Via de QR-code kun je makkelijk en snel alle speelpleinen terugvinden op Tongers grondgebied.


210329-speelpleinPatrick Dewael, burgemeester: “In Tongeren zetten we al jaren in op het realiseren van nieuwe en het vernieuwen van verouderde speelterreinen.  In niet-coronatijden zijn het vaste ontmoetingsplaatsen voor wijken en buurten. Terwijl de kinderen zich uitleven op het speelplein geraken ouders, grootouders en buren met elkaar aan de praat.   Dit verhoogt het samenhorigheidsgevoel van de buurt. Uiteraard kunnen we dit alleen maar toejuichen.”

“De paasvakantie staat voor de deur en ze voorspellen mooi weer. Het ideale moment dus om met jouw bubbel naar buiten te trekken!  Spelen in openlucht is niet alleen gezonder maar biedt ook heel wat mogelijkheden. Er zijn immers meer activiteiten die je buiten kan doen dan binnen,” besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

https://www.gis3700.be/geoloket/#speelpleintje

210329-speelplVia de website GIS3700.be of via de QR-code kom je op een kaart terecht. Klik op het icoontje en dan krijg je een overzicht van de verschillende speeltoestellen die er zich op dat bepaald speelplein bevinden. Daarnaast kan je ook de wandel- en fietsroutes zichtbaar maken. Alzo kan je zien hoe je via deze routes gemakkelijk van het ene speelplein naar het andere gaat.

Meer info: Jeugddienst Tongeren 012 80 00 81