De stad Sint-Truiden neemt traditiegetrouw jaarlijks deel aan Open Monumentendag. Dit jaar zetten we deze hoogdag van onroerend erfgoed in als officieel startpunt van de werken aan de burchtruïne in Brustem. Deze site herbergt immers alle pijlers van onroerend erfgoed: een beschermd monument, een beschermd cultuurhistorisch landschap en waardevolle archeologische relicten.
Programma
13u-18u:
Doorlopend (om de 20 minuten) begeleide gidsbeurten op de site van Brustem over de geschiedenis van het monument en het belang van de ligging ervan in het Haspengouwse landschap. Je kan hiervoor ter plaatse aansluiten.
Doorlopend mogelijkheid tot vrije wandelingen en fietstochten met als uitvalsbasis de burchtsite.
13u en 15u40: Begeleide wandeling in Brustem op zoek naar kleine en grote monumenten, natuurpracht en archeologische relicten. Vooraf inschrijven verplicht.
13u, 14u20 en 16u00: toelichting over de restauratiewerken en toekomstplannen voor de burchtruïne in de Sint-Laurentiuskerk in Brustem. Vooraf inschrijven verplicht.
14u en 16u: Gezinswandeling: ouders en kinderen keren terug naar het leven in de middeleeuwse stad en ontdekken de ambachten van weleer. Vooraf inschrijven verplicht.
Info en inschrijven: https://www.sint-truiden.be/omd