Net als grote sportbroer STVV speelt PCST volgend seizoen in eerste nationale. En net als STVV spelen ze op Stayen, weliswaar niet op het heilige kunstgras, maar onder tribune oost waar PCST negen overdekte banen heeft, een ware petanquetempel.

Zo krijgt Limburg, na pioniers als Beringen en Genenbos-Lummen, opnieuw een vertegenwoordiger in de hoogste klasse van de petanquecompetitie.De Truiense petanqueclub werd vice-kampioen in de Vlaamse Liga en promoveert samen met kampioen Saint Servais naar eerste nationale. Voorzitter Danny Tits vernam het nieuws online en is bijzonder fier dat ze Limburg mogen vertegenwoordigen in eerste nationale. “

De seizoenstart was nochtans weinig hoopgevend maar daarna haalde PCST acht op negen, met een prachtige zege tegen de haast ongenaakbare kampioen Saint Servais. In het beslissende duel om de tweede plaats bogen ze tegen Le Pays Noir een 2-4-achterstand om in 5-4-winst, dankzij het thuisvoordeel en hun weerbaarheid. Wat verwachten ze van eerste nationale? PCST wil in eerste instantie genieten en uiteraard het behoud verzekeren.