“Open en eerlijke communicatie vinden wij belangrijk en daarom ook de communicatie van de minder leuke zaken tijdens deze corona-tijd. Ook wij zijn niet gespaard gebleven van het coronavirus – COVID 19”, zegt Sarah Swinnen van Home Elisabeth.

Op een afdeling hebben ze vandaag het nieuws gekregen dat 2 van de bewoners positief hebben getest en daarnaast zijn er enkele bewoners met milde symptomen op deze afdeling. “We hebben toestemming gekregen om meer te testen en gaan dit dan ook zeker blijven doen. Deze bewoners blijven geïsoleerd op de kamer, krijgen de best mogelijke zorgen en dit steeds in overleg met huisarts en familie”, aldus Sarah Swinnen.
Via de diensthoofden zullen ook steeds de families zelf alle informatie krijgen en op de hoogte gehouden van de algemene toestand van mama, papa of familielid.

“Wel zouden we jullie willen vragen om zelf pas telefonisch contact te leggen na 10u30. Omdat tijdens de ochtend medewerkers druk bezig zijn met de verzorging van onze bewoners. Wat natuurlijk nog altijd het belangrijkste blijft! Het is op die momenten niet altijd makkelijk om de telefoon te beantwoorden.
Dankjewel voor jullie begrip”, aldus nog Sarah Swinnen in haar openhartig dagboek.

Ook vier medewerkers zijn tot nu toe getroffen, maar 2 personen gaan weldra kunnen herstarten. Zo blijft Home Elisabeth op een volledige bezetting draaien. Daarbij heeft de instelling ook het geluk gehad dat door middel van haar tea for two project van ESF (een Europees project om sociale tewerkstelling ook in de zorgsector te verwezenlijken) haar 2 mankrachten extra mogen blijven behouden om hen te ondersteunen met logistieke taken tot en met 30 april.