Vzw SDB dankt haar medewerkers voor inzet in moeilijke coronatijd. De vzw SDB (Sociaal Dienstenchequebedrijf) kende de laatste jaren een bijzondere groei. Met meer dan 400 poetshulpen in dienst is dit één van de grootste vzw’s met sociale doelstelling in Zuid-Limburg in de dienstenchequesector.
Als dank voor inzet en steun in de moeilijke coronaperiode ontvangen de werknemers nu een ‘Picobello Paaspremie’ ter waarde van 100 euro.
SDB: een sociaal groeiend dienstenchequebedrijf “Met 8 kantoren in Zuid- en Midden-Limburg, 4 strijkateliers en meer dan 400 poetshulpen
ontzorgen we meer dan 3000 gezinnen van poets- of strijkwerk in onze regio. Onze vzw-structuur geeft bijzondere aandacht aan duurzame tewerkstelling met sociale accenten. Het bedrijf wordt geleid vanuit een uniek overlegmodel. Daarenboven wordt er intern bijzonder veel aandacht besteed aan sociale arbeidsvoorwaarden, organisatiebetrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling,” zo schetst directeur Esther Snykers de vzw SDB.
Onlangs kocht SDB nog 120 elektrische en gewone fietsen aan voor haar personeelsleden. Een investering in duurzame mobiliteit die de komende jaren nog wordt verdergezet.
100 euro Picobello Paaspremie als dank!
De coronacrisis duurt ondertussen al langer dan een jaar en heeft grote impact op het sociaaleconomisch leven. Onze poetshulpen ondersteunen 3000 gezinnen met poets- of strijkwerk. Als dienstenchequebedrijf doen we er alles aan om de werkomstandigheden zo veilig mogelijk te laten verlopen. We vragen onze gezinnen steeds de nodige maatregelen te nemen, we informeren en sensibiliseren onze poetshulpen constant en zorgen voor de nodige beschermingsmaterialen.
De afgelopen maanden hebben we een enorme flexibiliteit en veerkracht gemerkt bij onze werknemers. Hun begrip bij de lockdown, energie bij de heropstart en plichtsbewustheid naar het respecteren van coronaregels hebben ons bijzonder aangegrepen.
“We merken bij onze poetshulpen een groot gevoel van solidariteit met hun gezinnen om hen niet in de steek te laten en te zorgen dat het er picobello is; maar ook dat alles picobello volgens de gezondheidsregels verloopt. Dit waarderen we enorm. Daarvoor willen we hen bedanken met een ‘Picobello Paaspremie’. We geven een ecocheque cadeau ter waarde van 100 euro.
Deze geven we symbolisch dit Paasweekend, wanneer iedereen alles graag op zijn Paasbest heeft, want dat is waar onze medewerkers elke dag voor zorgen. Onze poetshulpen verdienen nu zeker een dikke proficiat!” verduidelijkt voorzitter Roger Clerinx de Paasactie.
Ecologisch belonen: Ecocheque van Edenred
Om de medewerkers te belonen werd gekozen voor de elektronische Ticket Ecocheques van Edenred. Een systeem dat door vele bedrijven wordt gekozen en tal van voordelen biedt. Het is de bewuste keuze van vzw SDB om sociale incentives te koppelen aan ecologisch verantwoorde aankopen.