Wist je dat Heers evenveel voetbalploegen bij de mannen in provinciale heeft als Sint-Truiden? Drie! Met Heers VV, Vechmaal en E. Mechelen-Bovelingen zijn ze de evenknie van Sint-Truiden.

Drie clubs, met 7.338 inwoners en 12 kerkdorpen van gemiddeld 600 inwoners tegenover de stad van Trudo die 15 deelgemeenten nodig had om 40.672 inwoners te bereiken en nog drie provinciale ploegen over te houden, KVV Zepperen-Brustem, Velm VV en Eendracht Aalst, het gevolg van talloze fusieoperaties van kerkdorp-ploegen die het niet meer zagen zitten, samenwerking zochten of er de brui aan gaven. Waar is de tijd dat Basiliekjongens Kortenbos tegen PSV Melveren een derby was op het scherp van de snee. Maar we moeten het ermee doen.

Over STVV kunnen we kort zijn, na het uitgebreid verslag van zaterdag: slecht gespeeld en toch verloren door een scheidsrechterlijke flater die de Kanaries uiteindelijk een punt kostte.

Eerste Provinciale
KVV Zepperen-Brustem mocht onder de nieuwe trainer aantreden tegen de hekkensluiter uit Maasmechelen. Puntenwinst was normaal, en daarom is het gelijkspel dan ook een ondermaatse prestatie: 1-1 werd het en de titelambities mogen voor zeker een jaar de diepvriezer in, want als je tegen de laatste niet kan winnen?…

Derde Provinciale C
Velm VV maakte, ook onder een nieuwe trainer, kennis met de eerste thuisnederlaag tegen Stevoort en vandaag tegen gestel werd het een tweede thuisnederlaag: 0-1. Dat maakt dat HO Heide en Vechmaal, dat won tegen Herk Sport met 2-0 weer volop in de running zitten om Velm het vuur aan de schenen te leggen.
Aalst miste de kans om tegen hekkensluiter Vliermaal de volle pot mee te pakken: het werd 2-2 en dat is een gemiste kans om operatie veiligheid verder uit te bouwen.
Nieuwerkerken ging dan weer winnen op Habo met 0-2 en ziet zijn achterstand op deze ploeg kleiner worden.

Vierde Provinciale C
Gingelom maakte Paal B in met 8-4 en blijft onderaan tussen de B-ploegen hangen.
Embo (Mechelen-Bovelingen moest zijn meerdere erkennen in Heusden: 0-4 werd het en de Mechelaars van voorzitter Frank Strauven blijven in de middenmoot Hangen.
Leider Heers VV speelde niet maar blijft desondanks leider in de rangschikking.

Damesvoetbal
STVV A stuurde Diepenbeek wandelen met een sobere 2-1 maar komt dichter bij leider Louwel dat zijn eerste verlies incasseerde. STVV is nu derde en er is weer hoop.
STVV B Ging in Diepenbeek winnen met 0-3 en behouden hun status als ongeslagen ploeg in Tweede Provinciale met een fenomenaal doelpuntensaldo.
Over KVV Zepperen-Brustem tenslotte hadden we het gisteren al: zij gingen winnen in het verre Lommel met 0-5 en dat levert meteen de vijfde plaats op in de klassering. Om trots op te zijn!