In Sint-Truiden kan je tijdens de kerstperiode, net als vorig jaar, opnieuw kerstballen kopen in het kader van de solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk’. De opbrengst gaat naar cadeaucheques voor kansarmen.

“In Sint-Truiden zijn er 843 gezinnen die tijdens de feestdagen noodgedwongen aanschuiven bij de voedselbanken”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). “Om hen te steunen kunnen mensen één of meerdere kerstballen aan 5 euro per stuk kopen bij de deelnemende handelaars en deze onder de kerstboom op de Markt in het glazen geschenk te droppen. Met de opbrengst zal Shop & The City cadeaucheques kopen die aan kansarmen worden verdeeld.”

Vorig jaar bracht de actie 23.170 euro op. Ook dit jaar zullen de cadeaucheques worden verdeeld aan elke Truienaar die langs de voedselbank passeert. Met deze bonnen kunnen de gezinnen zowel terecht bij lokale horeca als bij de handelaars die de cadeaucheques accepteren. “Gezinnen in armoede krijgen ook drinkbussen voor schoolgaande kinderen en pampers voor de allerkleinsten”, vult schepen van Armoedebestrijding Pascy Monette aan.

Heel wat handelaars van Sint-Truiden zetten hun schouders mee onder de actie. Nog tot 9 januari verkopen ze kerstballen. De aankoop van een kerstbal kost 5 euro en zijn verkrijgbaar bij de Truiense Handel en Het Warmste Geschenk vind je aan de grote kerstboom op de Grote Markt.

Zondag 12 dec. 2021: Winkels open van 14u-18u
Zondag 19 dec. 2021: Winkels open van 14u-18u
Donderdag 23 dec. 2021: Winkels open tot 21u
Zondag 9 jan. 2021: Winkels open van 14u-18u