Voetbalsupporters van de Genkse harde kern zijn zondagnamiddag na afloop van de Limburgse derby met een 30-tal wagens voor het stadion op Stayen in Sint-Truiden komen paraderen. De Truiense politie kon de hooligans opvangen

De KRC-fans reden aan het stadion in Sint-Truiden een paar keer reden op en af met wapperende vlaggen uit de auto. Buurtbewoners spreken over een agressieve rijstijl. De lokale politie was op de hoogte van deze actie en stond paraat waardoor de actie amper een paar minuten heeft geduurd. Vermoedelijk kwamen de Genk-fans de Truienaars uitdagen na het verlies van STVV in de Limburgse derby.

“Wij waren de spelersbus van STVV aan het begeleiden op de terugweg. Toen wij vernamen dat de Genkse harde kern actie zou voeren hebben wij de spelersbus afgeleid,” zegt korpschef Steve Provost van de politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken.

“Zondag hebben we twee wagens uit het verkeer kunnen halen voor provocerend gedrag. Een voertuig werd getakeld. Wij zullen de volgende dagen ook de camerabeelden analyseren en aan de hand daarvan kunnen we alsnog pv’s opstellen voor overtredingen tegen de voetbalwet. Hierdoor kunnen de overtreders een stadionverbod oplopen.”

De supportersellende begon met de diefstal dood de Genkse supporters van de tifo met aanmoedigingen voor de Kanaries zijn komen stelen. Dat grote spandoek hing naast het trainingsveld van STVV. De Truiense supporters hebben wraak genomen door zondag graffiti te spuiten in Genk. En dit heeft dan weer geleid tot een vergeldingsactie van de Genkenaars die op zondagnamiddag na de voetbalmatch naar Sint-Truiden kwamen, met de bedoeling om de STVV-aanhang daar te treffen. De politie stond paraat aan de rotonde van Stayen waar de Genkenaars welkom geheten werden. Wanneer gaan die voetbalsupporters eindelijk hun gezond verstand gebruiken?