Heeft u ook Het Belang van Limburg gelezen? Terwijl we vroeger aan de sportbladzijden gekluisterd werden, gaat nu onze aandacht naar de overlijdensberichten. Dat is trouwens de grootste katern geworden.

De sportbladzijden in HBVL worden met de dag magerder, en dat is normaal, want er is geen sport, laat staan nieuws! Maar de regiobladzijden worden steeds dikker. Vorige week kregen we het al in de mot, blijkbaar nog voor ze het zelf gezien hadden in Hasselt, dat ze een Limburgs record verbroken hadden: 103 doden, verspreid over 13 bladzijden. Vandaag werd dat record opnieuw naar de annalen verwezen: 14,5 pagina’s met 106 overlijdens. En kom ons niet vertellen, dat corona daar voor niks tussen zit.

Deze recordcijfers zijn het gevolg, en we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, van het feit dat we regels niet respecteren. Als we in 1941 leefden, dan hadden de Duitsers er al tientallen Vlamingen standrechterlijk doodgeschoten omdat met de “Verortnugnen” niet naleefden. Blijkbaar veegt men vandaag zijn voeten aan de 250 euro boete en aan de volksgezondheid. Dokter Joan Vlayen heeft deze laksheid al eerder op de dag op TruiensNieuws aangeklaagd en dokter Jochen Nijs is ronduit woest op twitter over het wangedrag van én supermarkten (waar blijkbaar alleen de winst telt) én de consumenten die opeengepakt in de Aldi een vrolijk pasen voorbereiden en eieren kopen die de kleinkinderen toch niet mogen komen rapen. Curieus of die wel degelijk gaan thuis blijven!

Als we niet veranderen, dan gaat het Belang nog records breken. En dat zouden ze in Hasselt aan de Herckenrodesingel liever niet hebben, daarvan zijn wij overtuigd.