Niemand vindt het kunnen, iedereen zegt dat er wat aan te doen is, en er is zelden iemand die beweegt. Zo kunnen we het probleem van “pesten'” samenvatten. Ondanks alle programma’s, acties, sensibiliseringsactiviteiten, gesprekken, klassikale opdrachten, vergaderingen van oudercomités en geleerde psychologen, er gebeurt geen bal aan: de pest blijft verder onze scholen verzieken.

En weten dat er dan nog ouders zijn die Vlaanderen en het Katholiek Onderwijs voor de rechter slepen voor de mondmaskerplicht van hun kinderen.

In Sint-Truiden gaat het gerecht zich moeien met een geval van extreem pesten in het Technicum met slagen en vernederingen, gefilmd door de daders en op de sociale media gesmeten. Pesten dat zelfs zo ver ging dat de gepeste leerling aan de directie vroeg om niet op te treden tegen de pesters, ook al uit schrik om nog meet shit over zich heen te krijgen.

We maken hier in geen enkel geval het proces van de school, want alle scholen in Vlaanderen gaan gebukt onder dezelfde pest, van de meest gerenommeerde college’s tot scholen in de armere buurten. En niemand die blijkbaar een ziekte, die al vele decennia woedt in onze samenleving, een halt kan toeroepen.

De kranten stonden er deze morgen bol van. Wij verwijzen u graag naar de bijdrage van de collega’s van het Laatste Nieuws. klik op de link hier onder.

https://www.hln.be/sint-truiden/politie-start-onderzoek-naar-extreme-pesterijen-op-middelbare-school-in-sint-truiden~a7894133/?fbclid=IwAR21Chx7aMGmcaR2OuydORTn4_7nUOK4XCCdc66SUj4emHwfST4MkyGmcuc