Gedaan met heel voorzichtig nippen aan een glaasje tijdens een whiskytasting, uit schrik voor de BOB-controles. Drankenhandel Gos uit Heers presenteert een uniek concept: tasting aan huis. En Boergondisch proeven is toegestaan.

De eerste tasting zo’n twee weken geleden was een succes, en ook de vijftig plaatsen voor de proeverij van deze week vrijdag 8 mei waren op een halve dag tijd allemaal uitverkocht. “Van onze vaste klanten was er heel veel vraag naar”, zegt zaakvoerder Ruben Gos. “Normaal geven we wekelijks degustaties met whisky, cognac of rum voor dertig tot zeventig personen. Dat valt door de coronacrisis weg.”

Deelnemers aan de virtuele tasting krijgen tien kleine flesjes met whisky. “Die kunnen bij ons in Heers afgehaald worden, maar we kunnen ze ook opsturen”, zegt Ruben. “De tasting zelf gebeurt dan via videochat, waarbij we ook een presentatie met theorie tonen. Zo leren klanten nog iets bij. En aangezien mensen na afloop niet meer naar huis moeten rijden, kunnen we er nu ook al eens een straffere whisky bij doen.”  Voor diegenen die dergelijke proeverij ook zien zitten, later deze maand volgt er nog een nieuwe tasting. De precieze datum zal gecommuniceerd worden via Facebook en de website drankenhandelgos.be.