“Uiteraard is ons nieuwe sportpark geen zuiver privé-initiatief. We dragen als stad elk jaar 1,8 miljoen bij om dit mogelijk te maken. 30 jaar lang! We hebben ook een verplicht aanbod opgelegd en bedongen dat scholen en zwemclubs kunnen blijven baantjes zwemmen aan 1,5 euro gemiddeld per persoon”, zegt sportschepen Jurgen Reniers op zijn FB-pagina.

Ook voor de andere Truienaars zullen het erg democratische prijzen blijven. Lago investeert ook mee en biedt naast ons opgelegd programma nog heel wat extra’s.

“Alle personeel kon overgaan met gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden. Een 10-tal collega’s deden dat ondertussen maar er zullen een 40-tal mensen tewerkgesteld worden aangevuld met vele jobstudenten in het hoogseizoen. De opening moesten we even uitstellen omdat komend weekend het geplande testweekend met aantal gezinnen niet mocht doorgaan op advies van de provinciale veiligheidscel o.l.v. de gouverneur.

Hierdoor zijn o.a. de veiligheidsprocedures niet getest en kan de werf volgende week niet opgeleverd worden. We hopen na de paaspauze te mogen testen en openen. Ook ik zou er graag mijn baantjes gaan trekken!!

Nog een 4-tal weekjes wachten… Het wordt TOP”, besluit Jurgen Reniers.